Bramborák, nebo také cmunda, je zkrátka nepřekonatelné podzimní jídlo! Hodí se skvěle k večeři, zasytí, stojí pár korun a přitom ho můžete připravit prakticky s čímkoliv. Když do něj navíc přidáte hodně česneku, má šanci zahnat bacily, které na nás na podzim útočí. Jaký recept si vás získá?
Bramboráky s uzeninou jsou klasika! Stejně jako jihočeská cmunda. Přidat do nich můžete ale také škvarky, kysané zelí, nebo sýr a šunku.
Nepotrpíte si na maso? Nevadí! Bramboráky totiž chutnají skvěle i bez něj. O to víc, když do brambor přidáte i jinou zeleninu - například cuketu, mrkev, nebo červenou řepu. a naprosto famózní jsou i s čerstvými bylinkami!
Bramboráky jsou sice česká klasika, ale nebrání se jim ani ve světě. Inspirujte se například receptem na bramboráky, jak jej připravují Švýcaři, nebo vyzkoušejte pikantní indický bramborák.