Rychlé večeře do 30 minut: Jedna na každý pracovní den | Pro ženy | Blesk.cz

Rychlé večeře do 30 minut: Jedna na každý pracovní den

  • Teplou, zdravou a delikátní večeři zvládnete uvařit i do půl hodinky.
    13. června 2014 | 06:00

    I když se vám často po práci nechce strávit ještě nekonečná čas u plotny, rozhodně byste sebe ani svoji rodinu neměli odbývat houskou se salámem, nebo polotovary. Místo toho se naučte pár receptů na zdravá jídla, která jsou za 30 minut připravená, uvařená i naservírovaná!

  • Vejce se špenátem a prosciuttem

    Na 4 porce budete potřebovat:

    Sázená vejce se špenátem a šunkou

     

    • 400g čerstvého špenátu
    • olej na vymazání pánve
    • 4 jarní cibulky
    • 8 plátků prosciutta
    • 8 vajec
    • sůl a pepř


    Postup:


    Špenátové listy opláchněte a osušte. Olej rozehřejte na pánvi, vložte nasekané cibulky, prosciutto, listy špenátu a rozklepněte vejce. Osolte, opěpřete a opečte. Podávejte s pečivem.

  • Grilované papriky s fazolemi

    Na 4 porce budete potřebovat:


    Grilované papriky

    • 4 větší červené papriky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 250g sterilovaných bílých fazolí
    • 200g rukoly
    • 80g parmazánu
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • sůl a pepř


    Postup:


    Papriky omyje, rozpulte a na pánvi na trošce oleje ogrilujte ze všech stran dozlatova. Poté je přendejte na talíře, přidejte slité fazole, rukolu a nastrouhaný parmazán. Zakapejte olivovým olejem, balzamikovým octem a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem.

  • Lívance s borůvkami

    Na 4 porce budete potřebovat:


    Lívance s borůvkami

    • 3 vejce
    • 400ml polotučného mléka
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 250g polohrubé mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • olej na vymazání pánve
    • 250g borůvek
    • 250g zakysané smetany
    • moučkový cukr na dochucení


    Postup:


    Rozšlehejte vejce s mlékem a cukrem. vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nechejte asi 10 minut odstát. Lžící sázejte lívance na rozpálenou pánev s olejem a smažte. Podávejte s borůvkami, ozdobené zakysanou smetanou a dochuťte moučkovým cukrem.

  • Kuřecí na medu s kuskusem

    Na 4 porce budete potřebovat:


    Kuře s rajčaty a kuskusem

    • 600g kuřecího masa (křidýlka a paličky)
    • 1 lžíce medu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 300g kuskusu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 250g cherry rajčátek
    • 4 jarní cibulky
    • bazalka


    Postup:


    Kuřecí křidýlka a paličky potřete směsí medu, oleje, soli, pepře a šťávy z citronu. Zprudka je orestujte na pánvi a pak vložte společně se šťávou na pekáček a pečte při 180°C dozlatova, asi 25 minut.

    Mezitím si připravte kuskus podle návodu. Na pánvi s olejem ogrilujte rajčátka a vmíchejte je spolu s nasekanými jarními cibulkami a bazalkou do kuskusu. Podávejte s pečeným kuřecím masem.

  • Nudle na asijský způsob

    Na 4 porce budete potřebovat:


    Asijské nudle s kuřecím masem a zeleninou

    • 500g bezvaječných nudlí
    • 500g kuřecích prsou
    • sůl a pepř
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 2 lžíce oleje
    • 2 mrkve
    • 5 cm dlouhý kořen zázvoru
    • 1-2 citronové trávy
    • 200g jidášova ucha
    • 1 pórek
    • 80g bambusových výhonků
    • čerstvý koriandr


    Postup:


    Nudle uvařte podle návodu. Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a zakapejte sojovou omáčkou. Orestujte na oleji. Přidejte nakrájenou mrkev, kousky zázvoru, citronovou trávu, houby, nakrájený pórek a poduste. Smíchejte s nudlemi, bambusovými výhonky a koriandrem.


    Další báječné recepty na teplé večeře do 30 minut naleznete v kuchařce Od pondělí do pátku, kterou vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Diskuse ke článku
.