Sobota 26. září 2020
Svátek slaví Andrea, zítra Jonáš
Zataženo, déšť 10°C

Těstoviny po kterých se netloustne? Žádný problém!

  • Těstoviny nemusí být jen kalorickou bombou, ale i super dietním obědem!
    3. května 2014 | 06:00

    Když se řekne těstoviny, každý z nás si představí hromadu sacharidů a přibývající kila. S kvalitními surovinami a ve správném množství však i tato lahodná jídla hravě zapadnou do vaší diety.

  • Spaghetti se sýrem feta a zeleninou

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 nadrobno nakrájená červená cibule
    • 1 lilek na kostičky
    • 1 žlutá paprika na kostičky
    • 1 malá cuketa na kostičky
    • 2 rajčata na kostičky
    • 120g špaget (suchý stav)
    • 10 lístků bazalky
    • 40g sýru feta na kostičky
    • sůl, pepř

    Postup:

    Uvařte špagety v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.

    Mezi tím na pánvi restujte cibulku na olivovém oleji asi 2 minuty. Přidejte lilek, po 5 minutách papriku a po 3 minutách stálého míchání přidejte cuketu a rajčata. Vše za občasného míchání duste zhruba 8 minut.

    Scezené špagety přidejte na pánev k zelenině, vypněte plamen a promíchejte, aby se všechny složky spojily. Okamžitě podávejte posypané lístky bazalky a sýrem feta.

  • Tagliatelle s hříbky a zelenými fazolkami

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • lžíci olivového oleje
    • 120g těstovin (suchý stav)
    • 1 pórek (bílá část) na kolečka
    • 20g sušených hříbků
    • 50ml bílého vína
    • 50ml zeleninového vývaru
    • 4 lžíce sojové smetany
    • 200g zelených fazolek

    Postup:

    Ponořte hříbky na 20 minut do teplé vody, aby se nasákly. Poté je vymačkejte a odložte stranou. Vodu nevylévejte!

    Uvařte těstoviny v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.

    Mezi tím na olivovém oleji smažte kolečka pórku, dokud nejsou zlatavá. Přidejte houby, podlijte vínem, zamíchejte, počkejte asi minutu a přilijte zeleninový vývar a 2-3 lžíce vody z hub. Opět zamíchejte a po minutě přidejte očištěné fazolky a smetanu. Za občasného míchání vařte zhruba 7 minut.

    Scezené těstoviny přidejte do kastrólku, vypněte plamen a promíchejte, aby se všechny složky spojily. Okamžitě podávejte.

  • Těstoviny s kuřecím masem, špenátem a rajčátky

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 120g těstovin (suchý stav)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku na plátky
    • 150g čerstvého baby špenátu
    • 200g kuřecích prsou nakrájených na kostky
    • 10 rozčtvrcených cherry rajčátek
    • sůl, pepř

    Postup:

    Uvařte těstoviny v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.

    Mezi tím na olivovém oleji půl minuty restujte česnek, aby se rozvoněl. Přidejte omytý špenát a za stálého míchání duste asi 2 minuty. Přidejte osolené a opepřené kuřecí kousky a za občasného míchání restujte, dokud nejsou propečené, ale šťavnaté.

    Scezené těstoviny přidejte do pánve, přidejte cherry rajčata, vypněte plamen a míchejte asi minutu, aby se všechny složky spojily. Okamžitě podávejte.

  • Kolínka s hráškem a šunkou

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...


    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 najemno nakrájenou cibuli
    • 100g libové šunky nakrájené na kostičky
    • 150g mraženého nebo čerstvého hrášku
    • 1/2 lžičky sušeného chilli
    • 250ml zeleninového vývaru
    • 140g sušených kolínek
    • 1 vejce
    • 30g čerstvě nastrouhaného parmazánu

    Postup:

    V hrnci rozehřejte olej a restujte na něm cibulku, společně se šunkou dozlatova. Poté přidejte chilli a hrášek a restujte je asi další 2 minuty. Zalijte vývarem, snižte teplotu a nechte pod pokličkou asi 15 minut povařit.

    Poté přidejte do hrnce těstoviny, zamíchejte a na mírném plameni vařte zhruba 8 minut, než jsou těstoviny al dente. Vypněte plamen, rozklepněte do směsi vejce, přidejte parmazán, dobře promíchejte a ihned podávejte.

  • Těstovinový salát s lososem

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 100g těstovin
    • 240g čerstvého lososa
    • 150g zelených fazolek
    • 100g cherry rajčátek
    • 1 červená paprika
    • lžíce olivového oleje
    • sůl, pepř
    • najemno nasekaná petrželka
    • citron

    Postup:

    Uvařte těstoviny v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.

    Mezi tím na pánvi orestujte oba opepřené filety lososa na olivovém oleji. Zelené fazolky očistěte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě dokřupava. Poté je zceďte a zprudka zchlaďte pod ledovou vodou, aby neztratily barvu.

    Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky, papriku na proužky a promíchejte s vychladlými fazolkami, těstovinami a petrželkou. Podávejte s filetem z lososa pokapaným citronem.

Klíčová slova: recepty, těstoviny, dieta, losos, zelenina
Diskuse ke článku
.