Těstoviny po kterých se netloustne? Žádný problém!
Když se řekne těstoviny, každý z nás si představí hromadu sacharidů a přibývající kila. S kvalitními surovinami a ve správném množství však i tato lahodná jídla hravě zapadnou do vaší diety.
- Na 2 porce budete potřebovat:
Spaghetti se sýrem feta a zeleninou
...Autor: shutterstock.com- 2 lžíce olivového oleje
- 1 nadrobno nakrájená červená cibule
- 1 lilek na kostičky
- 1 žlutá paprika na kostičky
- 1 malá cuketa na kostičky
- 2 rajčata na kostičky
- 120g špaget (suchý stav)
- 10 lístků bazalky
- 40g sýru feta na kostičky
- sůl, pepř
Postup:
Uvařte špagety v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.
Mezi tím na pánvi restujte cibulku na olivovém oleji asi 2 minuty. Přidejte lilek, po 5 minutách papriku a po 3 minutách stálého míchání přidejte cuketu a rajčata. Vše za občasného míchání duste zhruba 8 minut.
Scezené špagety přidejte na pánev k zelenině, vypněte plamen a promíchejte, aby se všechny složky spojily. Okamžitě podávejte posypané lístky bazalky a sýrem feta.
- Na 2 porce budete potřebovat:
Tagliatelle s hříbky a zelenými fazolkami
...Autor: shutterstock.com- lžíci olivového oleje
- 120g těstovin (suchý stav)
- 1 pórek (bílá část) na kolečka
- 20g sušených hříbků
- 50ml bílého vína
- 50ml zeleninového vývaru
- 4 lžíce sojové smetany
- 200g zelených fazolek
Postup:
Ponořte hříbky na 20 minut do teplé vody, aby se nasákly. Poté je vymačkejte a odložte stranou. Vodu nevylévejte!
Uvařte těstoviny v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.
Mezi tím na olivovém oleji smažte kolečka pórku, dokud nejsou zlatavá. Přidejte houby, podlijte vínem, zamíchejte, počkejte asi minutu a přilijte zeleninový vývar a 2-3 lžíce vody z hub. Opět zamíchejte a po minutě přidejte očištěné fazolky a smetanu. Za občasného míchání vařte zhruba 7 minut.
Scezené těstoviny přidejte do kastrólku, vypněte plamen a promíchejte, aby se všechny složky spojily. Okamžitě podávejte.
- Na 2 porce budete potřebovat:
Těstoviny s kuřecím masem, špenátem a rajčátky
...Autor: shutterstock.com- 120g těstovin (suchý stav)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku na plátky
- 150g čerstvého baby špenátu
- 200g kuřecích prsou nakrájených na kostky
- 10 rozčtvrcených cherry rajčátek
- sůl, pepř
Postup:
Uvařte těstoviny v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.
Mezi tím na olivovém oleji půl minuty restujte česnek, aby se rozvoněl. Přidejte omytý špenát a za stálého míchání duste asi 2 minuty. Přidejte osolené a opepřené kuřecí kousky a za občasného míchání restujte, dokud nejsou propečené, ale šťavnaté.
Scezené těstoviny přidejte do pánve, přidejte cherry rajčata, vypněte plamen a míchejte asi minutu, aby se všechny složky spojily. Okamžitě podávejte.
- Na 2 porce budete potřebovat:
Kolínka s hráškem a šunkou
...Autor: shutterstock.com- 1 lžíci olivového oleje
- 1 najemno nakrájenou cibuli
- 100g libové šunky nakrájené na kostičky
- 150g mraženého nebo čerstvého hrášku
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- 250ml zeleninového vývaru
- 140g sušených kolínek
- 1 vejce
- 30g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Postup:
V hrnci rozehřejte olej a restujte na něm cibulku, společně se šunkou dozlatova. Poté přidejte chilli a hrášek a restujte je asi další 2 minuty. Zalijte vývarem, snižte teplotu a nechte pod pokličkou asi 15 minut povařit.
Poté přidejte do hrnce těstoviny, zamíchejte a na mírném plameni vařte zhruba 8 minut, než jsou těstoviny al dente. Vypněte plamen, rozklepněte do směsi vejce, přidejte parmazán, dobře promíchejte a ihned podávejte.
- Na 2 porce budete potřebovat:
Těstovinový salát s lososem
...Autor: shutterstock.com- 100g těstovin
- 240g čerstvého lososa
- 150g zelených fazolek
- 100g cherry rajčátek
- 1 červená paprika
- lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- najemno nasekaná petrželka
- citron
Postup:
Uvařte těstoviny v horké osolené vodě tak, aby byly al dente.
Mezi tím na pánvi orestujte oba opepřené filety lososa na olivovém oleji. Zelené fazolky očistěte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě dokřupava. Poté je zceďte a zprudka zchlaďte pod ledovou vodou, aby neztratily barvu.
Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky, papriku na proužky a promíchejte s vychladlými fazolkami, těstovinami a petrželkou. Podávejte s filetem z lososa pokapaným citronem.