Rozpalte grily! Recepty na neodolatelná kuřecí křídla, kotlety i hamburgery
Pokud patříte mezi milovníky grilování, je nejvyšší čas zahájit sezonu. Nakládejte, marinujte, nechte chladit pivo a užívejte víkend!
Kuřecí křídla s vůní orientu
Sezóna grilování je konečně zase tady!Autor: Shutterstock.com- 16 kuřecích křídel
- 6 prolisovaných stroužků česneku
- 3 najemno nakrájené šalotky
- kousek nastrouhaného zázvoru
- 3 nasekané jarní cibulky
- 3 lžíce nasekané citronové trávy
- 1 lžíci přírodního cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce oleje
- šťávu z limetky
- 2 lžíce nahrubo nasekaných nesolených arašídů
- 1 malý svazek nasekaného koriandru
- sůl
Postup:
Křídla dejte do velké mísy, osolte a přidejte všechny suroviny kromě arašídů a koriandru. Maso nechte přes noc marinovat. Pak ho dejte na rozpálený gril a v průběhu pečení potírejte zbylou marinádou. Hotová křidýlka posypejte čerstvě nasekaným koriandrem a arašídy.Voňavé kotlety s limetkou
Sezóna grilování je konečně zase tady!Autor: Shutterstock.com- 4 vepřové kotlety
- špetku mletého chilli
- 1 lžíci šťávy z limetky
- 1 lžičku strouhané limetkové kůry
- 2 lžíci olivového oleje
- 2 snítky rozmarýnu
- opražená semínka římského kmínu
- sůl
- pepř
Postup:
Maso důkladně naklepejte V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a vzniklou marinádou dobře potřete maso. Nechte ho 2 hodinky odpočinout. Pak dejte maso na gril a průběžně otáčejte. Po dobu grilování potírejte maso marinádou.Pikantní kuřecí paličky
Sezóna grilování je konečně zase tady!Autor: Shutterstock.com- 12 kuřecích spaliček
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 2 lžíce nasekaných bylinek
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1 lžičku nastrouhaného zázvoru
- špetku chilli
- 2 lžíce kečupu
- olej
- 1 lžíci citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup:
Kuřecí paličky dejte do velké mísy a přidejte k nim všechny suroviny na marinádu. Dobře promíchejte a nechte 4 hodiny uležet. Pak paličky upečte na rozpáleném grilu. V průběhu pečení je otáčejte a důkladně potírejte marinádou.Hovězí burgery
Sezóna grilování je konečně zase tady!Autor: Shutterstock.com- 600 g mletého hovězího masa
- 1 pikantní klobásu
- 1 lžíci worcestrové omáčky
- sůl
- pepř
- olej na potření
Postup:
Maso osolte, opepřete, přidejte worcestrovou omáčku a rozemletou klobásu. Pak směs rozdělte na 6 částí a vytvarujte burgery. Potřete je olejem a dejte je na grilovací mřížku. Pečte je z obou stran a v průběhu grilování je ještě jednou potřete olejem.