Hrnkové bábovky snadno a rychle
Jeden z nejoblíbenějších moučníků se dá připravit na mnoho způsobu. Pokaždé chutná skvěle, bábovka je prostě nej!
...Autor: ProfimediaDoba pečení: 30 minut
Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek pomerančové šťávy
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce nasekaného kandovaného ovoce
Postup:
Žloutky utřete s cukrem do pěny a postupně zapracujte mouku s práškem do pečiva, olej, šťávu a nasekané ovoce. Nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh z bílků. Formu vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou. Vlijte těsto a dejte na 30 minut do trouby předehřáté na 180°C.
...Autor: ProfimediaDoba pečení: 30 minut
Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- 1 hrnek mletého máku
- mléko podle potřeby
- moučkový cukr na posypání
Postup:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem, olejem a vejcem. Přidejte mletý mák a trochu mléka. Těsto vlejte do tukem vymazané a moukou vyspané formy. Bábovku pečte asi 30 minut při teplotě 180°C.
Doba přípravy:20 minut
Doba pečení: 50 minut
Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):
...Autor: Profimedia- 1 a půl hrnku polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- půl hrnku krupicového cukru
- půl hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíci citronové šťávy
- půl tabulky hořké čokolády
- 2 hrušky
Postup:
Vejce ušlehejte s krupicovým a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte olej, citronovou šťávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanou čokoládou. Těsto vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předem vyhřáté troubě. Po upečení zabalte formu do mokré utěrky a vyklopte.
...Autor: ProfimediaDoba pečení: 50 minut
Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):
- 1 hrnek polohrubé mouky
- půl hrnku hrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- půl lžičky jedlé sody
- půl lžičky mleté skořice
- půl hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- půl hrnku nasekaných ořechů
- 2 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek
- půl hrnku rozinek namočených v rumu
- 3 vejce
- půl hrnku oleje
Postup:
Do velké mísy dejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidejte skořici, moučkový a vanilkový cukr, rozšlehaná vejce a olej. Vše důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte jablka, ořechy a rozinky. Hotovou směs vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Dejte péct do předem vyhřáté trouby.
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 35 - 40 minut
Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):
...Autor: Profimedia- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky krupicového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 hrnek nemletého máku
- 1 prášek do pečiva
- 400 g švestek
Postup:
Vejce ušlehejte s cukrem. Přidejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a podle hustoty těsta přilévejte mléko. Nakonec vmíchejte mák a na kousky nakrájené švestky. Těsto vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dejte péct do předem vyhřáté trouby.