Úterý 3. prosince 2024
Svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Zataženo, déšť se sněhem 4°C

Hrnkové bábovky snadno a rychle

  • Pochutnejte si na oblíbeném dezertu
    23. března 2014 | 10:00

    Jeden z nejoblíbenějších moučníků se dá připravit na mnoho způsobu. Pokaždé chutná skvěle, bábovka je prostě nej!

    ...
    Autor: Profimedia
    Doba přípravy:30 minut

    Doba pečení: 30 minut

    Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):

    • 3 hrnky hladké mouky
    • 1 hrnek moučkového cukru
    • 1 hrnek oleje
    • 1 hrnek pomerančové šťávy
    • 3 vejce
    • 1 prášek do pečiva
    • 2 lžíce nasekaného kandovaného ovoce

    Postup:

    Žloutky utřete s cukrem do pěny a postupně zapracujte mouku s práškem do pečiva, olej, šťávu a nasekané ovoce. Nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh z bílků. Formu vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou. Vlijte těsto a dejte na 30 minut do trouby předehřáté na 180°C.

    ...
    Autor: Profimedia
    Doba přípravy:30 minut

    Doba pečení: 30 minut

    Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):

    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1 prášek do pečiva
    • 1/2 hrnku krupicového cukru
    • 1/2 hrnku oleje
    • 1 vejce
    • 1 hrnek mletého máku
    • mléko podle potřeby
    • moučkový cukr na posypání

    Postup:

    Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem, olejem a vejcem. Přidejte mletý mák a trochu mléka. Těsto vlejte do tukem vymazané a moukou vyspané formy. Bábovku pečte asi 30 minut při teplotě 180°C.

    Doba přípravy:20 minut

    Doba pečení: 50 minut

    Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):

    ...
    Autor: Profimedia

    • 1 a půl hrnku polohrubé mouky
    • 1 prášek do pečiva
    • půl hrnku krupicového cukru
    • půl hrnku oleje
    • 3 vejce
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 lžíci citronové šťávy
    • půl tabulky hořké čokolády
    • 2 hrušky

    Postup:

    Vejce ušlehejte s krupicovým a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte olej, citronovou šťávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanou čokoládou. Těsto vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předem vyhřáté troubě. Po upečení zabalte formu do mokré utěrky a vyklopte.

    ...
    Autor: Profimedia
    Doba přípravy: 20 minut

    Doba pečení: 50 minut

    Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):

    • 1 hrnek polohrubé mouky
    • půl hrnku hrubé mouky
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • půl lžičky jedlé sody
    • půl lžičky mleté skořice
    • půl hrnku moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • půl hrnku nasekaných ořechů
    • 2 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek
    • půl hrnku rozinek namočených v rumu
    • 3 vejce
    • půl hrnku oleje

    Postup:

    Do velké mísy dejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidejte skořici, moučkový a vanilkový cukr, rozšlehaná vejce a olej. Vše důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte jablka, ořechy a rozinky. Hotovou směs vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Dejte péct do předem vyhřáté trouby.

    Doba přípravy: 40 minut

    Doba pečení: 35 - 40 minut

    Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):

    ...
    Autor: Profimedia

    • 3 hrnky polohrubé mouky
    • 2 hrnky krupicového cukru
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 1 hrnek oleje
    • 1 hrnek mléka
    • 2 vejce
    • 1 hrnek nemletého máku
    • 1 prášek do pečiva
    • 400 g švestek

    Postup:

    Vejce ušlehejte s cukrem. Přidejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a podle hustoty těsta přilévejte mléko. Nakonec vmíchejte mák a na kousky nakrájené švestky. Těsto vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dejte péct do předem vyhřáté trouby.

Autor: pil
Diskuse ke článku
.