Valentýnské snídaně: Začněte ráno romantickou dobrotou
Láska prochází žaludkem! Proto vyzkoušejte rychlé a jednoduché valentýnské snídaně, které odstartují den plný romantiky a lásky.
Sladká valentýnská snídaně
Suroviny:
• Světlý toustový chléb Penam
• Marmeláda – jahodová nebo malinová
• Med
• Moučkový cukr
• Ovoce na ozdobu
• Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčka
Postup:Z toustových chlebů vykrojíme srdíčka. Dle libosti je ozdobíme hustší jahodovou nebo malinovou marmeládou. Pomocí konce čajové lžičky nebo špejle můžeme vytvořit různé obrazce či zamilované vzkazy. Zároveň můžeme tousty z jedné strany lehce potřít medem a spojit je k sobě.
...Autor: PenamZamilovaná snídaně
Suroviny:
• Toustový chléb světlý Penam
• Vejce
• Zelenina na ozdobu
• Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčkaPostup:
Opečeme dva plátky toustového chleba. Na pánvi usmažíme volské oko, které klademe na spodní opečený toust. Uprostřed druhého opečeného toustu vykrojíme srdíčko. Tento plátek položíme opatrně na volské oko tak, aby žloutek byl ve vykrojeném srdíčku. Můžeme ozdobit několika druhy zeleniny.
...Autor: PenamJahůdky v čokoládě
Suroviny:
ValentýnAutor: Shutterstock- 150 čerstvých jahod
- 100 g bílé čokolády
- 100 g hořké čokolády
Postup:
Jahody omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Jahody namočíme nejdřív v bílé čokoládě, necháme chvíli zaschnout a pak je ještě obalíme v hořké čokoládě.
Rychlá valentýnská dobrota
Suroviny:
• Toustový chléb světlý Penam
• Toustový chléb tmavý Penam
• Jahody
• Brusinky
• Tvaroh
• Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčkaPostup:
Opečeme několik plátků toustového chleba a z nich vykrojíme srdíčka. Srdíčko namažeme slabší vrstvou tvarohu a přikryjeme dalším srdíčkem s čerstvou jahodou. Můžeme ozdobit jiným ovocem, například brusinkami.
...Autor: PenamValentýnské palačinky
Suroviny:
- 6 dcl mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 3 ks vejce
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 2 dcl šťávy
- 300 g mražených jahod
- 200 g vanilkové zmrzliny
- 4 ks jahod
- 4 lžičky čokolády
- 8 ks máty
- šlehačka,
- likér
Postup:
Mléko, vejce, mouku, cukr a 2 lžíce jahodové štávy ze zavařeniny smícháme a uděláme těsto, které smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova. Mražené jahody necháme trochu rozmrznout, vložíme je do mixéru společně s vanilkovou zmrzlinou a rozmixujeme. Osmažené palačinky přehneme na půl a pak ještě jednou na půl, tím nám vznikne tvar srdce.
Přeložené palačinky plníme rozmixovanou zmrzlinou s jahodami, můžeme přidat i pár rozmražených jahod. Palačinku obkreslíme růžičkami šlehačky, které posypeme strouhanou čokoládou. Doprostřed srdce uděláme ještě pár šlehačkových růžiček, do kterých posadíme čerstvou jahodu a ozdobíme dvěma lístky máty. Nakonec palačinky polijeme jahodovou šťávou a karamelovým likérem. Podáváme vychlazené.ValentýnAutor: Shutterstock