Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Skvělá pizza za čtvrt hodiny? Udělejte si jí doma!

7. června 2013 | 10:00

Dali byste si voňavou tenkou pizzu s křupavým okrajem a pikantní nádivkou? Máme pro vás skvělý a navíc i rychlý recept na její přípravu.

Co budete potřebovat:

400 g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
250 ml teplé vody
sáček sušeného droždí

Postup:
Mouku prosejte do mísy, přidejte droždí, olej a vodu (tu přilévejte postupně) a míchejte, až vznikne hladké těsto, které se nelepí. Pizza těsto rozdělte na menší kousky a každý rozválejte na tenkou kulatou placičku. Všechny potřete kečupem nebo rajčatovou pastou s bylinkami a ozdobte podle vlastní chuti strouhaným sýrem, šunkou, plátky slaniny, pokrájenými rajčaty, paprikou a olivami. Nakonec posypte pizzy troškou oregana a upečte při teplotě 200 °C dozlatova.

Pizza
Vyzkoušejte ověřené druhy pizzy

Margherita – rajčatový základ, mozzarella, bazalka, olivový olej
Quattro Formaggi – rajčatový základ, čtyři druhy sýrů
Hawai – rajčatový základ, sýr, šunka, ananas
Peperoni – rajčatový základ, mozarella, slanina, feferonky, česnek, parmazán

Náš tip:
Dětem můžete pizzu ozdobit, zkuste třeba obličej. Vlasy naznačte z proužků uzeniny nebo bylinek, oči z kroužků vypeckovaných oliv a pusu z papriky, rajčátka nebo kousku salámu.

Pizza

Autor: ot