Pečené žampiony
Autor: archiv
Pikantní marinované žampiony
15 min. | 1 276 kJ/porce | 3 porce
Ingredience:
500 g žampionů
3 stroužky česneku
1 chilli papričku
70 g sušených rajčat
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
petrželovou nať
sůl a pepř
Postup:
Žampiony očistěte a nakrájejte. Spolu s chilli papričkou a prolisovaným česnekem je zprudka opečte na olivovém oleji. Můžete přidat sušená rajčata. Potom odstavte žampiony z ohně a přendejte je do misky. Přidejte nasekanou petrželovou nať, osolte, opepřete a pokapejte octem. Dobře promíchejte. Nechte 2 hodiny uležet v chladnu. Podávejte s pečivem jako předkrm nebo lehkou večeři.
Čas přípravy: 15 minut; Čas marinování: 2 hodiny
Inspiraci na každý den hodiny
Další tisíce receptů naleznete na stránkách recepty.blesk.cz. Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám vaření či pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.