Recept dne: Pikantní marinované žampiony | Pro ženy | Blesk.cz

Recept dne: Pikantní marinované žampiony

19. dubna 2013 | 08:27

Chcete být zdraví, štíhlá a vitální? Zařaďte do svého jídelníčku tuhle lehkou svačinku. Plátky hub orestované s česnekem a chilli, doplněné sušenými rajčaty a marinované v pikantním nálevu, vás ohromí.

Pečené žampiony
Pikantní marinované žampiony

15 min. | 1 276 kJ/porce | 3 porce

Ingredience:

500 g žampionů
3 stroužky česneku
1 chilli papričku
70 g sušených rajčat
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
petrželovou nať
sůl a pepř

Postup:
Žampiony očistěte a nakrájejte. Spolu s chilli papričkou a prolisovaným česnekem je zprudka opečte na olivovém oleji. Můžete přidat sušená rajčata. Potom odstavte žampiony z ohně a přendejte je do misky. Přidejte nasekanou petrželovou nať, osolte, opepřete a pokapejte octem. Dobře promíchejte. Nechte 2 hodiny uležet v chladnu. Podávejte s pečivem jako předkrm nebo lehkou večeři.

Čas přípravy: 15 minut; Čas marinování: 2 hodiny

Inspiraci na každý den hodiny

Další tisíce receptů naleznete na stránkách recepty.blesk.cz. Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám vaření či pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.

Autor: len