Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Co s vykoledovanými vajíčky? Známe nejlepší recepty!

Rajčátkové lodičky
2. dubna 2013 | 07:00

Byli vaši koledníci letos pilní a vám se i přes přemrštěné ceny vajíček sešla spousta nadílky vařené na tvrdo? Víme, jak si na nich nejlépe pochutnat.

Máte doma na stole mísu plnou uvařených vajíček a nevíte co s nimi? Především je rychle ukliďte do ledničky. Při pokojové teplotě se totiž rychle kazí. Ta skladovaná v lednici při teplotě mezi 5–10 stupni Celsia však budou použitelná až 10 dní.

Během téhle doby je tak můžete snadno spotřebovat. Inspiraci najdete na našich stránkách. Stačí si kliknout na obrázek, a ten už vás zavede na stránku recepty.blesk.cz, kde najdete inspiraci na každý den, pro každou příležitost!

Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám příprava a pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.

Víte, že...
...jedno vejce (L) obsahuje přibližně 210 mg cholesterolu (tedy asi 2/3 denního doporučeného příjmu!!!). Samotné bílky ale cholesterol neobsahují, mohou se tedy jíst bez omezení.

Víte, že...
...vajíčka jsou vynikajícím zdrojem bílkovin. Jedno pokryje zhruba 15 procent naší denní potřeby. Navíc jsou kromě jsou ve vejci obsaženy všechny vitaminy i minerály (zejména železo, draslík a fosfor) a stopové prvky (selén).