Zahřejte se čokoládou: 3 smyslné recepty na horký nápoj | Pro ženy | Blesk.cz

Zahřejte se čokoládou: 3 smyslné recepty na horký nápoj

14. března 2013 | 10:00

Vyzkoušejte naše sladké recepty s voňavým kořením. Připravil je odborník na čokoládu Hubert Hátle. Rodák ze Špindlerova Mlýna je zakladatelem Salonu čokolády a dlouholetým sběratelem vybraných druhů čokolád. Věnuje se její přípravě, degustaci a zkoumá i její léčebné účinky.

Horká čokoláda s chilli

Suroviny:
250 ml vody
50 g tmavé čokolády (čokoládových pecek nebo tabulkové s 55–80 % kakaa), případně 60 g bílé čokolády
lžička kakaového másla
čerstvá chilli paprička nebo mletý prášek

Postup:
Za stálého míchání postupně nasypeme do horké vody čokoládové pecky (můžeme případně použít i pěnič), teplota by neměla přesáhnout 60 °C, pak se má čokoláda tendenci přichytávat. Nápoj vaříme na mírném ohni až do požadované hustoty, správnou hutnost vyzkoušíme malou lžičkou. Pak přidáme kakaové máslo, které dodá nápoji plnou chuť. Na závěr dochutíme čokoládu nasekanou chilli papričkou nebo špetkou mletého chilli.
Doba přípravy: 15 minut

čokoláda se skořicí
Autor: Catler
Horká čokoláda se skořicí

Suroviny:
250 ml vody
60 g bílé čokolády
lžička kakaového másla
špetka mleté skořice
svitek skořice

Postup:
Do vroucí vody vmícháme postupně kousky bílé čokolády a vaříme, až nápoj zhoustne, nakonec vmícháme špetku mleté skořice. Čokoládu přelijeme do hrnku a ozdobíme celou skořicí, kterou můžeme použít místo lžičky na míchání, zároveň nápoj provoní.
Doba přípravy: 15 minut

Oslaďte si život luxusními horkými nápoji z čokolády
Autor: Catler
Horká čokoláda se zázvorem

Suroviny:
250 ml vody
50 g tmavé čokolády
lžička kakaového másla
kousek čerstvého zázvoru
zázvorová šťáva

Postup:
Připravíme horkou čokoládu, nakonec do ní přidáme jemně nastrouhaný zázvor nebo trochu zázvorové šťávy. Nápoj ozdobíme v šálku lžičkou sladké smetany a kousky kandovaného zázvoru.
Doba přípravy: 15 minut

Nechte na čkoládě smlsnout také svoji pokožku, budete překvapené, jak rychle vám pomůže například od celulitidy a strií
Čokoládové tipy

•    Nakupujte vždy kvalitní čokoládu, na přípravu horkých nápojů se více hodí čokoládové pecky, protože umožňují postupné dávkování podle vaší chuti. Pecky se lépe rozpouštějí, než velké kusy nalámané tabulkové čokolády.

•    Čokoládové pecky koupíte ve specializovaných kamenných obchodech nebo na internetu

•    Na přípravu nápojů je ideální používat tmavou čokoládu s podílem kakaa 55 až 70 %. Z tmavé čokolády si navíc kdykoliv můžete přidáním mléka udělat mléčnou čokoládu.

•    Při rozpuštění čokolády v mléce získáte tučnou chuť, nápoj je hutnější, sladší a víc kalorický.

Autor: oli
Diskuse ke článku
.