Neděle 27. října 2024
Polojasno 17°C

Takhle zestárli herci z Beverly Hills 90210! Poznali byste je?

Video se připravuje ...
Takhle zestárli herci z Beverly Hills 90210! Poznali byste je?
VIDEO: Prostě fenomén!
27. října 2024 | 06:00

Seriál Beverly Hills 90210 české diváky v 90. letech doslova ukotvil před obrazovkami. Prožívali jsme osudy a milostné trable hlavních hrdinů a těšili se na další díly a později i další série. A teď, po dlouhých letech, konečně na Voyo můžeme zhlédnout zcela první sérii s českým dabingem! Koukněte na video, ve kterém porovnáváme vzhled hlavních postav s dneškem, případně s dobou, kdy byli herci ještě naživu.

Beverly Hills nejdříve vysílala Česká televize

Ač je to pro mnoho diváků překvapivé, první řadu kultovního sériálu o amerických teenagerech nenaservírovala divákům komerční Nova nebo Prima, ale veřejnoprávní Česká televize! Na začátku 90. let, kdy se seriál v Československu poprvé vysílal, totiž ještě komerční celoplošené stanice neexistovaly, a tak Česká televize pro diváky kupovala i tento styl televizní tvorby ze zahraničí. Ostatně vždyť i takové seriály jako Přátelé nebo Dallas vysílala v 90. letech premiérově právě Česká televize.

Tori Spelling, Brian Austin Green a Ian Ziering v říjnu letošního roku.
Autor: Profimedia

Nova koupila práva a změnila dabing

Nova však po svém vzniku v roce 1994 byla doslova lačná po tomto typu západních seriálů, a tak byla ochotna zaplatit za vysílací práva větší obnos peněz. Z toho důvodu další série legendárního "Béháčka" běžely už na Nově, která ovšem změnila dabérské obsazení u některých postav, a to třeba u Brandona nebo u Dylana.

Poznali byste představitele hvězd z Beverly Hills 90210 po 30 letech?
Autor: Profimedia; Prostě fenomén

První sérii, která je nyní ke zhlédnutí na platformě Voyo (která patří Nově), si však můžeme vychutnat s původním dabingem České televize. Kolují ovšem fámy, že záměrem Novy bylo první sérii předabovat, jelikož práva k původnímu dabingu bývají velmi drahá. Nakonec tak ovšem neučinila.

Jak vypadají hvězdy ze seriálu po neuvěřitelných třech dekádách? Podívejte se na porovnávací video v úvodu článku!

Autor: Johana Fundová, Prostě fenomén