Čtvrtek 24. října 2024
Svátek slaví Nina, zítra Beáta
Oblačno 14°C

Věrný Pierce Brosnan: Proč je jeho manželství odměnou za předchozí roky?

24. října 2024 | 06:00

Slavný irský herec a představitel pátého Jamese Bonda letos oslavil 71 let svého života. Po jeho boku stojí krásná žena Keely Shaye Smith, Pierce Brosnan má celkem pět dětí a už i nějaké vnuky, peníze, spoustu ocenění a slávu. Stále hraje ve filmech a vypadá skvěle. Co víc mu může chybět ke štěstí! Jeho život ale nebyl vždy procházka rajskou zahradou. Možná proto si nyní velice váží svého rodinného štěstí, i přes zlé pomluvy útočící na kila navíc paní jeho srdce. Ale jak sám prohlásil: miluje každý záhyb těla své ženy.

Sexy idol Pierce Brosnan je sympaťák a gentleman. Získal si velké sympatie diváků a divaček nejen díky svým rolím, ale také za to, jakým je člověkem. Prožil si v životě své a jeho čest, morální hodnoty, moudrost, sebevědomí a zásadovost imponují mnoha lidem na celém světě. Je typem pravého filmového hrdiny, což odpovídá i rolím, které ve svém životě ztvárnil. 

Svého otce nikdy nepoznal

Jeho dětství však nebylo šťastné. Sotva devatenáctiletá matka chlapce brzy opustila a odjela za prací. Otce nikdy nepoznal, protože ten neměl zájem starat se o rodinu. Malý Pierce tak vyrůstal u svých prarodičů, jenomže už v šesti letech oba zemřeli, a tak chlapec putoval z jedné rodiny příbuzných do druhé. Když mu bylo deset, konečně si jej matka vzala k sobě, ale moc blízký vztah spolu neměli.

Autor: People

Z tíživé reality unikal do světa na filmovém plátně a přemýšlel nad tím, že by se mu líbilo stát se hercem. V šestnácti odešel z domu a rozhodl se jít za svými sny. Jeho výtvarné nadání ho sice směřovalo k tomu stát se malířem, ale nakonec herectví zvítězilo. 

Začínal jako amatér v divadelních spolcích

Nejprve cestoval po Anglii s amatérskými divadelními spolky, později se rozhodl herectví vystudovat. Jeho první herecké úspěchy na jevišti tak na sebe nenechaly dlouho čekat.

V Londýně pak potkal svou velkou lásku, o pět let starší australskou herečku Cassandru Harris a v roce 1980 se vzali. Pierce adoptoval její dvě děti z předchozího manželství, protože jim zemřel jejich vlastní otec, a tři roky po svatbě se zamilované dvojici narodil syn Sean. Nejprve žili v Anglii a později se na přání Cassandry přestěhovali do USA. Pierce Brosnan hrál v několika filmech a bral i podřadné role, aby uživil rodinu. 

Autor: Profimedia

Manželka i nevlastní dcera mu zemřely na rakovinu

Bohužel rodinu zasáhla velká tragédie. Den po jedenáctém výročí svatby o Vánocích mu žena zemřela na rakovinu ženských orgánů a on přísahal, že se už nikdy neožení. Bylo jí teprve 43 let a jejich společnému synovi sotva 8 let. S touto velkou životní ztrátou se dlouho vyrovnával a následující roky maloval obrazy, jejichž výtěžek poskytl na výzkum rakoviny. Začal se zajímat o ekologii, charitu a podporovat různé projekty. 

Bohužel na stejnou nemoc jako Harriet zemřela i její dcera, a to ve věku 41 let v roce 2013. Pierce Brosnan tak o přibližně dvacet let později ztratil také svou adoptivní dceru. 

Láska pod hvězdami

Velká životní role a sláva přišly s rolí Jamese Bonda a filmem Zlaté oko v roce 1995. Touto rolí to nekončilo a Bonda si zahrál ještě ve filmech Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej. A kromě hereckého úspěchu se na něj usmálo i štěstí v lásce. Už v roce 1994 se v Mexiku při povídání pod hvězdami znovu zamiloval, a to do novinářky Keely Shaye Smith. Protože chtěl dodržet svůj slib, že se nikdy neožení, svatbu odmítal. Za tři roky se jim narodil první syn Dylan Thomas a později ještě druhý chlapec Paris Beckett, který přišel na svět v roce 2001. V témže roce Pierce konečně překonal stíny minulosti a svou novou lásku si vzal. 

Autor: Profimedia

Do své ženy je dnes zamilovaný už přes třicet let a i když se oba změnili, zestárli a Kelly se razaztně změnila postava, nic to na tom nezmění, protože důležitější než povrchní záležitosti a vzhled jsou láska, rodina a pevné životní hodnoty. „Kdybych hledal ještě milionkrát, nikdy bych tak skvělou ženu nenašel,“ prohlásil herec o své manželce. „Měl jsem skvělé manželství, které mělo bohužel smutný konec. Měl jsem ale tolik štěstí, že jsem lásku našel znovu. Děkuji za ni bohu každý den,“ vyjádřil pro magazín Closer.

Miluje i maluje

Oba manželé milují umění a Pierce sám také maluje, proto spoustu času tráví u malířského stojanu a svá díla nabízí k prodeji. Miluje přírodu, poklidné rybaření, růže ve své zahradě, dobré víno, kubánské doutníky a vážnou hudbu. A samozřejmě i svou ženu. Když se okolí ozvalo, že by měla zhubnout nebo že jí zaplatí liposukci, zavřel všem ústa těmito slovy: „Miluju každou křivku jejího těla. Pro mě je to nejkrásnější žena na světě. Jsem na ni hrdý a vždy se budu snažit, abych byl hoden její lásky.“ 

Autor: Instagram: Pierce Brosnan

Každá žena na světě by si přála, aby se jí manžel zastal takovým způsobem a aby byla tak milována, jako je milována manželka Pierce Brosnana. 

 

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén