Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Legendární Komisař Rex: Jak na tuhle detektivku vzpomíná Honza Dědek a další české celebrity?

Video se připravuje ...
Populární detektivka Komisař Rex: Patřila k srdcovkám našich celebrit?
VIDEO: Prostě fenomén!
4. října 2023 | 06:00

Nadaný německý ovčák Rex, který pomáhá šéfovi vídeňské kriminálky vyřešit zapeklité případy, si v devadesátkách získal srdce stovek televizních diváků. Zajímalo nás, jestli mezi ně patřily i celebrity, a proto jsme se zeptali přímo tváří FTV Primy na tiskovce k podzimnímu schématu. Které další detektivky si oblíbili třeba Anežka Rusevová, Denisa Nesvačilová nebo Honza Dědek?

Komisař Rex samozřejmě nebyl jediným populárním detektivním seriálem, který se u nás v té době vysílal. Mezi další oblíbené pořady patřily třeba seriály Hercule Poirot, který si oblíbila i Anežka Rusevová, nebo Columbo, ten zná pro změnu nazpaměť Honza Dědek. Komisař Rex však rozhodně patří mezi ty nejlegendárnější.

Nahrazen mladším psím kolegou

Psí herec se ve skutečnosti jmenoval Reginald von Ravenhorst a později byl ze zdravotních důvodů nahrazen mladším Rhettem Butlerem. V rolích komisařů se pak vystřídalo celkem šest herců, přičemž v paměti nám nejvíc utkvěl Tobias Moretti, což potvrzují odpovědi celebrit v naší anketě.

Devadesátkový hit s novým pokračováním

Rakousko-německý detektivní seriál Komisař Rex se natáčel od roku 1994, a přestože byl velmi populární, v roce 2004 natáčení skončilo z důvodu klesající sledovanosti. Možná si pamatujete i pozdější italské verze Návrat komisaře Rexe a Komisař Rex na stopě, v nich se děj seriálu přesunul z Vídně do Říma, a to v novém hereckém obsazení.

V úvodu článku se podívejte na celou anketu mezi celebritami na téma Komisař Rex.

Autor: TV Nova

Autor: Štěpánka Bínová, Prostě fenomén