Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tříletá holčička hrdinkou: Miminku zachránila život. Jak?

12. září 2017 | 06:00

Díky své pohotovosti a rychlému myšlení se malá Joze-Lynn Kerm stala hrdinkou. Teprve tříletá dívenka z Texasu zachránila život svému malému bratříčkovi, když si všimla, že nedýchá. 

Vyplašená dívka přispěchala za svou babičkou, aby jí řekla, co se děje. „Vůbec nedýchal, myslela jsem si, že je mrtvý,” vypráví malá Joze-Lynn. Babičku zpráva vyděsila k smrti, ale stačila rychle zareagovat a když teprve dvoutýdenního chlapečka zvedla, začal dýchat. Pak ho hned převezla do nemocnice. 

Díky rychlé reakci rodiny a péče odborníků nedošlo k nejhoršímu. Příčinou této nehody byl takzvaný reflux, což znamená, že se jídlo spolu se žaludečními šťávami vrací zpět do jícnu. To, co je považováno za běžný znak poruchy trávení u dospělých, může být pro novorozence a kojence smrtelné. 

Matka malé holčičky, Autumn Kerm, je vděčná za rychlou pomoc svých rodičů, ale hlavně malé Joze-Lynn. „Kdyby nebylo mé dcery, dnes by tu s námi nebyl. Nejenže má velkou sestru, stala se pro nás pro všechny také velkou hrdinkou. Už navždy jí budeme vděční,” dodává matka. 

Autor: Aneta Pařízková