Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Omylem vyhodil snubní prsten své ženy: Šperk za skoro 10 milionů hledali na skládce!

29. března 2016 | 06:00

Když si Carla Squitieri z amerického Misouri myla jeden večer ruce a odložila si snubní prsten, netušila, co tím způsobí. Dala si ho totiž na kousek papírové utěrky. Tu tam ovšem nechala a její pořádkumilovný manžel ji záhy hodil do koše s odpadky. Když Carla po čase začala svůj prsten hledat, pomalu jí začalo docházet, co se asi stalo. Prsten skončil v městských odpadcích! A jelikož je jeho cena závratná – 9,5 milionu korun – bylo jasné, co bude následovat.

Kousek papírové utěrky, který ležel na kuchyňské lince, hodil čtyřiapadesátiletý Bernie Squitieri do koše. Vůbec netušil, že by v něm mohl být schován rodinný poklad: diamantový prsten v hodnotě 400 tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 9,5 milionu korun! Odpadky vyhodil, a ještě si i spokojeně pomyslel, že to stihl předtím, než začali vyvážet popelnice.

Paní Squitieri si prsten při mytí odložila na kuchyňskou linku.
Autor: Youtube.com/Weird News

Později se jeho spokojenost ale proměnila v čiré zoufalství. Jeho žena odvezla dceru do školy, vrátila se domů a začala prsteny hledat. Nenašla ani utěrky, a když zavolala manželovi, jestli náhodou neviděl její prsten, dala si dvě a dvě dohromady. V tuto chvíli bylo jasné, že prsten je v odpadcích na městské skládce.

 

Carla propadla panice. Cena prstenu je sice závratná, měli ho ale pojištěný. "Měl pro mne osobní hodnotu. Chtěla jsem ho jednou dát dceři, aby se v naší rodině dědil," svěřila se Carla.

Utěrka, do které prsten zabalila, ale skončila v koši.
Autor: Youtube.com/Weird News

Bernie ihned volal městským službám Meridian Waste Services s prosbou o pomoc. Tam se podařilo zjistit, že vůz s odpadky je teprve na cestě na skládku. Podařilo se ho nasměrovat na jiné stanoviště. I tak čekalo na manžele k prohledání přes osm tun odpadků. "Manažer se nás ptal, jestli si uvědomujeme, jak to bude páchnout," svěřil se Bernie Squitieri, ale věděl, že tohle nemůže být překážkou.

Manželé museli prohledat tuny odpadků.
Autor: Youtube.com/Weird News

Oba manželé dostali bílé oděvy, ve kterých si podle svých slov připadali jako z filmu Krotitelé duchů. A pustili se do přehrabování. "Když jsem viděla, kolik je tom odpadu, zmuchlaných papírů, brečela jsem a propadala beznaději," líčila Carla. Ale naděje, že prsten najde pro dceru, jí pomáhala pokračovat dál. Netrvalo to ani půl hodiny a jeden z manažerů firmy prsten našel. "Bylo to šílené. Myslel jsem, že tam budeme tak dva dny," prohlásil Bernie.

Příběh má ale dobrý konec.
Autor: Youtube.com/Weird News

Joe Evans, manažer městských služeb, který prsten našel, měl sám velkou radost: "V devíti z deseti případů jsme při hledání neúspěšní. A teď se to povedlo."

Bernieho potěšila ještě jedna věc: poctivost a ochota pomoci. "Joe si klidně mohl strčit prsten nenápadně do kapsy a dělat, že nic nenašel. On ho však odevzdal. Je úžasné vědět, že dobří a poctiví lidé ještě žijí."

Video se připravuje ...
skutečný příběh • VIDEO: Youtube.com/Weird News

Autor: is