Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejromantičtější žádost o ruku: Muž kvůli ní prošel 7000 kilometrů

11. prosince 2014 | 06:00

Opustil svou práci a dlouhých 6 měsíců strávil na cestách. Pěšky prošel stovky a stovky kilometrů. To vše jen proto, aby přítelkyni požádal o ruku jinak než vkleče na kolenou. A ta samozřejmě řekla ano. Takováhle žádost se zkrátka nedá odmítnout!

"Chtěl jsem napsat největší žádost o ruku na světě a zjistil jsem, že GPS kresba je tou jedinou cestou, jak to udělat," prozradil japonský umělec.

Ten dal v práci výpověď, naplánoval si trasu, sbalil batoh, vzal mapu a GPS a vydal se na dlouhou cestu po japonských ostrovech. 

Jeho cíl byl dvojí: zažít Japonsko, o kterém četl jen v knihách, a zároveň sdělit zvláštní poselství své přítelkyni pomocí GPS sledovací technologie.

Japonec Yasushi Takahashi se se svojí netradiční GPS žádostí o ruku dostal do Guinessovy knihy rekordů.
Autor: reprofoto Youtube.com
Mladému muži se podařilo pokrýt plochu větší než 7000 kilometrů za šest měsíců. Cestoval většinou pěšky a někdy autem, lodí nebo na kole. Každé místo, které prošel, bylo předem pečlivě naplánované, aby tahle gigantická magická věta vypadala dokonale.

Typickou žádost "Vezmi si mě" zakončil dokonce více než romanticky. Srdcem probodnutým šípem.

Jeho terénní výzkum se nakonec stal oficiálně největší sňatkovou žádostí na světě. Yasushi se stal držitelem Guinnessova rekordu za největší světovou GPS kresbu – pokrývá 7164 km.