Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příběh čtenářky: Podváděl mě s prostitutkou. Mám mu to odpustit?

Oliny manžel si platil sexuální společnici. (Ilustrační foto)
8. srpna 2014 | 06:00

Olině je třicet let a žila v domnění ideální rodinné idylky. Měla milujícího manžela, pětiletou dcerku, práci, která ji baví. Prostě zdálo se, že je na vrcholu štěstí. Jenže vše se zhroutilo jak domeček z karet, když zjistila, že jí manžel podvádí. S prostitutkou.

„S Romanem se známe z vysoké školy, chodit jsme spolu začali ale až asi tři roky po promoci. Náhodou jsme se potkali na akci našich společných známých, kde jsme se spolu sice moc nebavili, ale Roman byl dostatečně  pohotový, sehnal si na mě číslo a hned druhý den mi psal, že by mne rád viděl spolu."

Nová láska do starého známého

Začali spolu randit a poměrně brzy se do sebe bezhlavě zamilovali. „Vůbec nechápu, jak jsem si na vejšce mohla nevšimnout, jak je Roman skvělej. Úžasně jsme se doplňovali, na spousty věcí jsme měli rozlišné názory, ale dokázali jsme jeden druhého poslouchat a tolerovat se. Po pár měsících jsem se k Romanovi přestěhovala," vypráví. Po dvou letech vztahu se vzali a měli spolu dcerku Mariánku.

Vyspal se váš muž s prostitutkou? Je to nevěra?
Autor: Shutterstock.com

„Vše to začalo před rokem. Měla jsem pocit, že prožívám své nejlepší životní období. S Romanem jsme konečně dodělali rekonstrukci mého vysněného bytu, do kterého jsme se přestěhovali. A ano, měli jsme i skvělý sex. Alespoň já jsem si to tedy vždycky myslela... Oba jsme poměrně otevření, takže jsme se nestyděli říct naplno všechna svá přání. Ani jeden z nás je neodmítl tomu druhému splnit," svěřuje se.

Promiň miláčku, jsem unavený

Najednou ale začal být Roman divný. Olinu v posteli začal odmítat a vymýšlel si výmluvy, které by spíš seděly na ženy. „Říkal mi, že je unavený, že by nedokázal podat pořádný výkon. Tehdy trávil v práci každou volnou chvíli, takže jsem jeho odmítnutím nepřikládala velký význam. Když to trvalo ale asi tak dva měsíce, začalo mi to připadat podezřelé." 

Olina pořád přemýšlela, co se tak mohlo stát... Hlavou se jí honily nejrůznější myšlenky, jako že se mu už nelíbí, že dělá něco v posteli špatně, že je na něj třeba nepříjemná. Ani na chvíli jí nenapadlo, že by mohl dělat něco špatně on. Olina byla natolik zaslepena láskou. Až jednoho večera zjistila, kde je hlavní kámen úrazu.

Blesk z čistého nebe

„Seděli jsme s Romanem na balkoně, popíjeli víno a přišel mi značně nervózní. Najednou spustil. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Bez jakéhokoliv upozornění. Řekl mi, že několikrát během posledních pár měsíců spal s prostitutkou. Nejdřív jsem se musela začít smát. To si snad dělá srandu, ne? Když se tvářil pořád vážně a sklopil zrak, došlo mi, že to sranda fakt není."

V tu chvíli nevěděla, co si myslet, jak se chovat. Cítila se strašně poníženě, zhnuseně. Ale ještě více jí přišel odporný její milovaný manžel. Jediné, na co se tedy zmohla, bylo „Proč?". Prý protože tam může být někým jiným, než hodným manželem a otcem. „Zeptala jsem se ho, jestli mu ta jeho stávající role nevyhovuje. Začal se dušovat, že vyhovuje, samozřejmě. Že nás má rád, ale nějak neměl dostatečně silnou vůli tomu odolat."

Autor: shutterstock

 Divoká pánská jízda

Roman se poprvé vyspal s prostitutkou na rozlučce jeho nejlepšího kamaráda. Byla to divoká pánská jízda a nějak se to zvrhlo. Skončil na pokoji se společnicí. Najednou se z něj stal úplně jiný muž, než kterým byl doma. Sex si natolik užil, že po dvou týdnech ho napadlo vyhledat společnici znovu. Opět se z něj stal někdo jiný a to mu vyhovovalo. Mohl si dovolit to, co doma ne, i když Olina byla v jejich partnerském sexu skutečně otevřená všemu. Jemu však bránila úcta ke své ženě, aby s ní provozoval některé věci.

Prostitutku navštívil dohromady asi pětkrát, ale najednou začal mít vůči své ženě špatné svědomí a došlo mu, že to, co dělá, nebude úplně správné. I proto se jí přiznal, aby ulehčil sám sobě. Olina hned druhý den ráno vzala dceru a odjely na čtrnáct dnů na chalupu. Naštěstí to bylo během prázdnin, proto nemusela Mariánce vysvětlovat, proč jedou pryč od táty.

 Chci jen tebe a žádnou jinou!
Pánská jízda ve strip baru.
Autor: Shutterstock.com

„Po celou dobu jsem přemýšlela, co teď bude. Na jednu stranu jsem si přišla skutečně dotčena, byla to od Romana neskutečná zrada. Cítila jsem se neuvěřitelně ponížena, bylo z něj zle. Jak vůbec mohl dávat prachy nějaké takové? Vždyť nám to v sexu klapalo!," nechápe ještě dnes.

Celých čtrnáct dnů, co byli v odloučení, jí Roman přesvědčoval všemi možnými způsoby, že miluje jen ji a že už nikdy nebude spát s jinou ženou. Že to bylo momentální selhání, kterého si je vědom a napříště se tomu vyvaruje. „Asi jsem chtěla, tak jsem mu uvěřila. Kdyby měl nějaký paralelní vztah s normální ženou, nejspíš bych to neskousla. V tomto případě mě uklidňovalo, že do nevěry neinvestoval žádné city. Ostatně, byla to vůbec nevěra?"

Mazej na testy!

Za čtrnáct dnů se s dcerou vrátily domů. Z Romana se jí pořád dělalo zle, ale řekla si, že to jednou musí překousnout a že to přejde. Navíc mají spolu Mariánku, přece jí nevezme tatínka. Aby mu to dala ještě trochu sežrat, a aby uklidnila sama sebe, pro jistotu ho poslala na vyšetření, jestli od té dámy nedostal některou z venerických chorob.

Olina svému nevěrnému muži nakonec odpustila.
Autor: Shutterstock.com

„Už je to rok a pořád jsem vůči němu trochu nejistá, ale myslím, že se pomalu vracíme do starých kolejí. Asi to ještě chvíli bude trvat, ale věřím, že to jednou úplně přejde a my budeme moct pokračovat v našem klidném rodinném životě," uzavírá Olina.

Autor: maš