Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejšílenější manželství všech dob! K oltáři s polštářem, mrtvolou i hadem

  • 13. června 2014 | 07:52

    Láska je nádherná, naplňující, ale někdy může být i podivná. Obvykle je model jasný. Jeden muž a jedna žena. Nebo registrované partnerství uzavřou dva jedinci stejného pohlaví. Napadlo vás ale někdy, že jsou lidé, kteří si vezmou třeba hada, Eiffelovu věž nebo vozík z horské dráhy?

  • Nevěstou byl polštář

    Lee Jin-gyu si za manželku vzal svůj vlastní polštář.
    Autor: reprofoto INT
    Do své "dakimakury", tak se v Korei jmenuje obrovský polštář, který obvykle zdobí nějaká animovaná postavička, se zamiloval Lee Jin-gyu. Jeho srdce uloupila Fate Testarossa z kresleného seriálu Mahou Shoujo Lyrical Nanoha, který je v Asii velmi populární. Není divu, že svatební obřad přitáhl pozornost všech místních médií. Vše proběhlo tak, jak má. Neobvyklý svazek posvětil kněz. A i když to možná zní šíleně, "nevěsta" na sobě měla dokonce svatební šaty.
  • Eiffelova věž za manžela

    Erika, známý jako "žena, která si vzala na Eiffelovu věž" se zavázala, že bude milovat, ctít a poslouchat tohle kovové monstrum.
    Autor: reprofoto INT
    To Erika, známý jako "žena, která si vzala na Eiffelovu věž" se zavázala, že bude milovat, ctít a poslouchat tohle kovové monstrum. Obřad se konal za účasti přátel. Bývala "vojanda" ze San Franciska si dokonce nechala i oficiálně změnit jméno na Erika La Tour Eiffel. Omlouvá jí ale to, že trpí nevšední sexuální poruchou, přitahují jí totiž neživé objekty. V minulosti se například zamilovala do svého luku Lance, díky kterému se stala světovou špičkou v lukostřelbě. Miluje také Berlínskou zeď, jejíž kousek má i u sebe v ložnici a tvrdí, že s ní má "fyzický kontakt".
  • Vzala si vozík z horské dráhy

    Srdce Američanky Amy Wolfe z New Yorku uloupil vozík z horské dráhy v zábavním parku v Pensylvánii.
    Autor: reprofoto INT
    Američanka Amy Wolfe z New Yorku trpí Aspergerovým syndromem a je posedlá například modely vesmírných lodí, zábradlími či chrámovými varhanami. Její srdce ale uloupil vozík z horské dráhy v zábavním parku v Pensylvánii. Před časem se s ním dokonce nechala "oddat". Amy si chce změnit příjmení na Weber – tak se jmenuje výrobce horské dráhy. Snad jí manželství vydrží, protože teď vážně uvažuje o sňatku s kouzelným kobercem z téhož parku. Zajímavé ale je, že vůbec nežárlí, když se na jejím "manželovi" vozí cizí lidé.
  • Svatba s mrtvým snoubencem

    Francouzka Magali Jaskiwicz se vdala za svého tragicky zesnulého snoubence.
    Autor: reprofoto INT
    Francouzští snoubenci Magali Jaskiwicz a Jonathan George chtěli svojí lásku zpečetit na radnici. Bohužel dva dny před termínem se ženich zabil na motorce. Magali ale využila málo známý zákon francouzského civilního práva, který umožňuje obřad vykonat i v případě, že jeden ze snoubenců zemřel – pokud byly na radnici včas dodány veškeré doklady související se svatbou. Úřadům také doložila, že s Georgem žila od roku 2004 a měli společný bankovní účet. Poskytla jim i fotografii svatebních šatů, které si pořídila. Podle francouzského ministerstva vnitra se v zemi ročně uzavře asi deset "posmrtných" manželství.
  • Ženichem byla kobra

    Indka Bimbala Das se zamilovala do kobry, a proto pro sebe i "snoubence" nechala uspořádat hinduistickou svatbu.
    Autor: reprofoto INT
    Další neobvyklé manželství bylo uzavřeno v roce 2006 v indické vesnici Atala. Bimbala Das se zamilovala do kobry, a proto pro sebe i "snoubence" nechala uspořádat hinduistickou svatbu. Slávy se zúčastnila celá vesnice, tedy asi 2000 lidí. Had, který žil na kopci nedaleko Bimbalina domu, nebyl ale v den svatby k nalezení, takže ho musela nahradit mosazná kopie. Bimbala pak řekla: "I když hadi nemůžou mluvit, komunikujeme spolu jiným způsobem. Dávám mu mléko na kopec, kde žije, a on ho vždycky přijde vypít." Sousedé jsou Bimbale vděční, věří totiž, že neobvyklý "manžel" přinese jejich vesnici štěstí.
  • Vzál si sám sebe

    Liu Je z čínského města Ču-chaj miluje sám sebe. Proto se požádal o ruku a svatbu uspořádal v tradičním duchu před stovkou hostů. Za "nevěstu" mu posloužila jeho vlastní figurína vyrobená z polystyrénu, oblečená do červených svatebních šatů. Liu tvrdí, že není homosexuál, je prý jen "poněkud narcistický". "Je hodně důvodů, proč si vzít sebe sama," prohlásil ženich a nevěsta v jednom. "Tohle manželství mě zcela naplňuje. Jeho pojetí chápu zcela jinak než ostatní."

Klíčová slova:  manželství, svatba
Diskuse ke článku
.