Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Závislačka na jídle zajídala smutek, teď shodila 66 kilo

11. února 2014 | 15:00

Mladá Britka Teresa Colman (29) měla vždycky problémy s váhou a rozhodně nebyla žádné „tintítko“, většinou nevěnovala své postavě pozornost, až do té doby, než s hrůzou zjistila, že váží neuvěřitelných 149 kilo.

Teresa Colman nikdy neměla postavu modelky, zkoušela sice čas od času nějakou tu dietu, ale výsledný jojo efekt jí odradil natolik, že se raději přestala omezovat. Bohužel do té míry, že se časem stala doslova závislou na jídle. S přejídáním začala už v patnácti letech po smrti svého otce. Jídlem tak léčila svůj žal, až se pro ni stalo opravdovou závislostí. Denně si dopřávala svůj oblíbený kebab, sladkosti a také alkoholové dýchánky s přáteli. Její kalorický příjem se tak vyšplhal na 10 tisíc kilokalorií (41 868 kJ) za den, což je asi pěti násobek toho, co by žena měla během dne sníst. Takže není divu, že se to zanedlouho projevilo také na její váze.

Teresa Colman
Autor: Profimedia.cz
Nevšimla si, že tloustne

Teresa si během svých jídelních orgií ani nevšimla, jak přibírá na váze, její tělo jí přišlo divné až v době, kdy se po prázdninách vrátila do práce. Tehdy se totiž nenavlékla do svých pracovních kalhot a musela si pořídit nové o tři velikosti větší. Tahle potupa Teresu nabudila natolik, že se pustila do hubnutí. Pod vedením osobního trenéra se pustila nejen do diety, ale také do cvičení. „Z první návštěvy posilovny jsem měla obavy, bála jsem se nového jídelníčku i toho, jak se na mě budou lidé dívat,“ říká mladá žena.

Teresa Colman
Autor: Profimedia.cz
Shodila 66 kilo a půlku konfekčních velikostí

Když Teresa začala se zdravým stylem života, měla velikost 28 a vážila 149 kilo, teď po měsících tvrdého tréninku, se může pyšnit polovičním tělem. Váha 83 kilo a velikost 14 jí ale nestačí a chce hubnout dál, v jejím úsilí jí navíc podporují i přátelé a fanoušci na facebooku. „Mám teď mnohem více energie než kdy dříve, už se nezadýchávám po několika krocích a dokonce mohu chodit i do schodů,“ říká šťastná majitelka nového těla.