Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nechá si narůst knír! Nemocná žena se nebude holit pro dobrou věc

8. listopadu 2013 | 11:38

Devětadvacetiletá Sarah O´Neill je sympatická Britka na které by nebylo nic tak zvláštního, kdyby se ovšem nemusela každé ráno postavit před zrcadlo a dohladka si oholit tvář. Trpí totiž nemocí nazývanou Syndrom polycystických ovarií, která se projevuje nejen neplodností, ale hlavně zvýšeným množstvím mužských hormonů v těle, které mohou za to, že Sarah rostou vousy.

Sarah se o své nemoci dozvěděla v roce 2006, když začala znenadání přibírat na váze, zhoršila se jí pleť a začalo jí růst ochlupení tam, kde jej nikdy předtím neměla. „Nevěděla jsem, proč se se mnou tyhle změny dějí a diagnóza pro mě byla úleva,“ říká Sarah, která vypráví o tom, že nejhorší pro ní bylo, že jí začaly růst vousy. „Když jsem nastoupila do nové práce, lidé v kanceláři na mě zírali, kdykoli šli kolem, někteří naproti mně třeba telefonovali a u toho na mě koukali s otevřenou pusou. Bylo to velmi nepříjemné.“

Sarah O´Neill
Autor: www.youtube.com
Svůj úděl přijala s nadhledem

„Strávila jsem mnoho času tím, že jsem přemýšlela, jak svůj zdravotní stav udělat přijatelným pro společnost a nakonec jsem se začala holit. Jednou týdně používám krém předepsaný lékařem, který odstraňuje chloupky z obličeje, a každý den si pinzetou vytrhávám chloupky, které mezitím vyrostou,“ vypráví žena o svých koupelnových rituálech.

Sarah O´Neill
Autor: www.youtube.com
Odhalení pro dobrou věc

Teď se ale žena rozhodla vypěstovat si pod nosem knírek, který do této chvíle byl výsadou mužů. Nejedná se o nějaký šílený nápad, ale o podporu listopadové akce Movember, která získává peníze na léčbu rakoviny prostaty.“Můj bratr akci podporuje každý rok a já jsem se letos rozhodla také do toho jít a získat svým knírkem nějaké peníze. Jsem na sebe za to hrdá, ale přiznávám, že pro mě bude těžké 4 týdny se neholit. Tak dlouho jsem to nikdy nevydržela.“

Nechá si možná narůst i plnovous

Se smíchem navíc dodává, že by si pak mohla nechat narůst plnovous, což by určitě ocenil její snoubenec Tino (25) se kterým žije a který je na ní velice pyšný. „Ona je neuvěřitelně statečná a já si jí za to moc vážím,“ říká partner ženy, která teď chodí po ulici s pěkně rostlým knírkem pod nosem.