Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Změnil si pohlaví! Z agresivního výtržníka něžnou blondýnkou!

14. ledna 2013 | 15:00

Ještě nedávno demoloval stadiony, surově mlátil fanoušky jiných klubů. Teď však fotbalový dres vyměnil za dámské šaty, fanouškovské barvy na obličej za rtěnku a make-up. Z Richarda Allena (36) je teď Becci.

"Lituju jen toho, že jsem to neudělal už dávno," svěřil se šestatřicetiletý Richard, který si teď říká Becci. Otec jedenáctileté dcery teď místo fotbalových zápasů chodí s kamarádkami hrát šipky a vysedává po kavárnách.

"Konečně jsem tím, čím jsem vždycky chtěla být. Dokonce jsem zhubla už 44 kilo. Moje partnerka mě sice kvůli tomu opustila, ale stále mě podporuje. Poprvé v životě cítím, že jsem šťastná," dodává. 

Richard se totiž už několik let podrobuje hormonální léčbě, chodí na hlasovou terapii. V dubnu by pak měl podstoupit samotný operační zákrok, při kterém mu lékaři změní pohlaví.

Se svými 190 centimetry Becci vyčnívá z davu.
Autor: profimedia.cz
"Mám za sebou pestrou minulost plnou rvaček s jinými fanoušky. Snažil sem se žít jako muž a dokazovat si, jak jsem silný, ale nebyl jsem šťastný," vysvětluje Richard.

Ještě před pár lety byl zarytým fanouškem fotbalového klubu Exeter City a anglického národního mužstva. Z "lásky" k nim se dopouštěl řady výtržností, účastnil téměř všech bitek. Patřil mezi pověstné hooligans (chuligány).

Jeho stupňující se agresivita byla skutečně děsivá. Nejednou skončil za mřížemi policejní cely. "Vlastně snad ani nebyl zápas, který by neskončil krvavou bitkou. Ať už to bylo doma, nebo na soupeřově hřišti. Přišli jsme a všechny jsme je zbili," vzpomíná.

Za tím vším přitom byla touha cítit se opravdovým mužem. Přizpůsobit se okolí. "Snažil jsem sa žít jako muž a dokazovat si, jak jsem silný. Ale nebyl jsem šťastný," vysvětluje Richard.

Za všemi jeho problémy se však skrývala obrovská nejistota. Už od osmi let totiž věděl, že s ním není něco v pořádku. Cítil, že měl být spíš ženou. Dlouho s tím bojoval. Před čtyřmi lety však nakonec vyhledal odbornou pomoc a jeho přeměna v ženu odstartovala.