Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Lékaři chlapci voperovali rohy, pak ostranili obrovskou pihu

23. září 2011 | 16:57

Jako malý "ďáblík" vypadal pětiletý George po zásahu plastických chirurgů. Ti mu voperovali pod kůži na čele dva obrovské implantáty. Jen tak mu mohli následně odstranit obrovské mateřské znaménko, které měl na čele už od narození.

K operaci svolila chlapcova matka, která nechtěla, aby její syn musel v budoucnu trpět posměšky spolužáků a zvědavými pohledy lidí. "Když jsem implantáty na jeho čele uviděla poprvé, nezmohla jsem se na slovo. Byly daleko větší, než jsem čekala, a umístěné na obou stranách jeho hlavičky. Vypadaly úplně jako rohy," svěřila se listu Daily Mail s počátečním rozčarováním Karen Ashman (30). "Můj andílek najednou vypadal jako ďábel. Jeho tvářička ztratila všechnu roztomilost," dodala.

Čtyři měsíce posměšků

Během následujících měsíců si matka s malým Georgem vytrpěla své. Její okolí se jí vysmívalo, chlapec dokonce nemohl chodit do školky, protože se mu ostatní děti krutě smály. Ale Karen přemýšlela dopředu. „George se narodil s ohromným červeným mateřským znaménkem. Během let by ho určitě mrzelo, že vypadá jinak než ostatní, a oni by se mu určitě posmívali. Okamžitě jsem se rozhodla jednat,“ vysvětlila Karen své počínání.

Rohy chlapečkovi natáhly kůži, kterou pak lékaři sešili na místě ohromného znaménka. „Dnes už má pouze malou jizvu a může být v kolektivu s ostatními dětmi. Za pár let určitě ocení, že to takhle dopadlo,“ domnívá se šťastná matka a dodává, že čtyři měsíce posměšků za to stály.

„Je to můj malý ďábel a budu ho milovat i bez rohů,“ směje se matka. „Jsem hrdá na své dítě, že to všechno vydržel a ustál, " dodává.

Autor: bali, lena