Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dívka jí ke svačině mýdlo, může ji to zabít

Ilustrační foto. Žena si týdně pochutná až na pěti mýdlech. Pomalu jí to zabíjí.
12. února 2011 | 19:31

Devatenáctiletá studentka z Floridy má neobvyklou úchylku. Týdně sní až pět mýdel! Vzhledem k tomu, že hygienické prostředky v sobě nemají žádné látky brané jako živiny pro lidský organismus, může mít vnitřní požití fatální důsledky. Její závislost na mýdle má původ v psychickém problému. Pokud se dívka nezačne léčit, zemře.

Nedávno vyšla zpráva o ženě, která se pravidelně láduje molitanovými polštáři. Lékaři to označili za psychickou poruchu, vyvolanou následkem stresu. Netrvalo dlouho a objevila se další žena s obdobným problémem. Také dokáže sníst něco, co by jiní nedali ani na špičku jazyka. Tentokrát se jedná o mýdlo a prací prášek.

První zkušenosti s pracím práškem a mýdlem

Tempestt Hendersonová studuje medicínu na Floridě. Přestože by jednou měla léčit lidi, sama své tělo ničí. Týdně totiž dokáže sníst až pět mýdel a sem tam si zlepší chuť lžičkou pracího prášku. Sladko-slaná chuť čistících prostředků je pro ni drogou. "Pamatuji si první okamžik, kdy jsem si namočila prst do pracího prášku. Potom jsem si ten prášek dala na jazyk a byl tak sladký, a zároveň slaný! Prostě dokonalá chuť. Okamžitě jsem byla závislá."

Nejinak popisuje svou první zkušenost s mýdlem: "Byla jsem ve sprše a napěnila si zelené mýdlo, začal jsem olizovat bublinky. Jak mýdlo mizelo, dala jsem si kousek do pusy a začala ho cumlat. Bylo to božské," rozplývá se Tempestt.

Jak Temptestt dopadne?

Jako u ženy s molitanem, Temptesttina vášeň byla také vyvolána stresem. Poprvé olízla mýdlo, když se s ní rozešel přítel a ona studovala daleko od domova. Nyní si život bez hygienických prostředků ve svém jídelníčku nedovede představit.

Lékaři ale mají jasno, jestli Temptestt nepřestane jíst mýdlo, brzy zemře. Doktor Barton Blinder, expert na závislosti tohoto typu, tvrdí: "Pojídá toxické látky, které jsou silně zásadité. Naruší jí to metabolismus a trávicí soustavu. Také může dojít k narušení kyselosti krve. A to nemluvím o dalších jedech, které mýdlo v sobě má."

Autor: evak, Čas.sk