Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zohavená Ingrid: Za tyhle jizvy si násilník odsedí 8,5 roku!

5. listopadu 2010 | 11:14

Bolest, utrpení, strach. To všechno prožívala u soudu Slovenka Ingrid Čepáková (43), které v květnu na ulici v Dubnici nad Váhom expřítel brutálně pořezal levou stranu tváře. Ten byl odsouzen na 8,5 roku vězení. "Bojím se, co bude pak," svěřila se už nyní Ingrid.

K soudu přišla s jizvami, které se jí táhnou od ucha k ústům. Ty jí zůstanou navždy, stejně jako rány na duši. To nezmění ani 8,5letý trest, který soud vyměřil za jejího zohavení pachateli Jozefu Hudcovi (52). Bývalý bachař hleděl u soudu Ingrid do tváře, ona se však na něj nepodívala.

Stále z něho má panický strach. “Nestojí mi ani za pohled. V jeho přítomnosti jsem se cítila hrozně, vrátilo se mi všechno, co se událo. Ten pocit nikomu nepřeji. Těch 8,5 roku uběhne velmi rychle a už teď přemýšlím nad tím, co bude dál,” řekla po vynesení rozsudku zoufalá Ingrid.

Muž, který ji téměř zabil, se před soudem kál. “Velmi mě mrzí všechno, co se stalo. Chci se ospravedlnit. Doufám, že plastika napraví ty rány, které jsem jí způsobil,” řekl Hudec před vynesením rozsudku. “Chci zdůraznit především to, že rány na duši už jí nikdy nezmizí. Taktéž fyzické rány, které mají charakter zohyzdění a na tváři jí zůstanou navždy,” řekl státní zástupce v trestném řízení.

Jozef byl odsouzen za tři trestné skutky. Poprvé Ingrid napadl ještě v březnu, kdy jí klíčem od auta rozbil hlavu. V květnu si na ni počkal až půjde z práce a tvář jí pořezal kapesním nožem se zubatým ostřím. Způsobil jí škaredou jizvu ve tvaru ypsilon dlouhou až 25 centimetrů. Na útěku navíc srazil městského policistu. Bývalý bachař si nechal lhůtu na odvolání, druhá strana se odvolání vzdala.

Autor: cas.sk, val