Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragédie: Dívku (10) zabil airbag, když matka bourala kvůli SMS!

Desetiletou dívku Chloe Bunney zabil bezpečnostní airbag.
19. ledna 2010 | 07:15

Desetiletou dívku v severním Walesu zabil vystřelený airbag! Matka řidička (30) ve snaze odeslat textovou zprávu, ztratila kontrolu nad vozem a narazila do dalších dvou aut.

Dívence se v inkriminovaný moment nedařilo odeslat textovou zprávu svým prarodičům a požádala matku Jolene Bunneyouvou o pomoc. Ta se na chvíli přestala koncentrovat na řízení, podívala se na displej telefonu, a ztratila tak kontrolu nad vozem.

"Nahnula jsem se k dceři, abych se podívala, co dělá, a poté jsem ucítila silný boční náraz a airbagy vyletěly ven. Auto se roztočilo a já ho nedokázala ovládat," řekla zdrcená matka.

Chloe, která se v momentu nárazu na předním sedadle spolujezdce zrovna předkláněla, udeřil do obličeje bezpečnostní airbag jejich Volkswagenu Golf a dívka utrpěla frakturu lebky.

Podle svědků žena po nehodě křičela: “Je to moje chyba, je to moje chyba, podívala jsem se na mobil." Kolemjdoucí se snažili dívku oživit, ale marně. Brzy poté byla v nemocnici prohlášena za mrtvou.

Desetiletou dívku Chloe Bunney zabil bezpečnostní airbag.
Autor: Dailymail.co.uk

“Náhlé nafouknutí airbagu a jeho tvrdý náraz do dívčina čela zatlačil její hlavu dozadu a vedl k vážné fraktuře lebky a následné smrti,” řekl soudní znalec Dewi Pritchard-Jones.

Přítomný policista Gordon Saynor prohlásil, že airbagy vyletěly velmi rychle, až “kolosální silou”.

K nehodě došlo již v květnu minulého roku při návratu matky s dcerou domů do vesničky Felinheli. Případem se nyní zabývá soud.

Dívka podle silničních pravidel nesměla ještě dva roky usednout na přední sedadlo, ale na druhou stranu byla vyšší než zákonem požadovaná minimální výška pro spolujezdce.

Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že auto se v době nárazu do vozu Audi pohybovalo rychlostí mezi 30 až 35 mílemi za hodinu.

"Ten, kdo ji měl možnost poznat, si ji navždy bude pamatovat jako skvělou holčičku. Všem nám bude hrozně chybět. Její smrt nás všechny hrozně zasáhla," dodala na závěr zdrcená matka Jolene.

Autor: INT, val