Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Florián (9 měs.): S novým srdíčkem si užívá rodinnou pohodu

Čakáreň 8.30 hod.: Mamička s milujúcim synčekom si čakanie na kardiologickom oddelení bratislavskej nemocnice krátili spoločnými hrami a šantením.
18. ledna 2010 | 06:34

Lékaři jsou nadšení! Malý Florián (9 měsíců), který podstoupil před půl rokem transplantaci srdce si vede velmi dobře. Potvrdilo to čtvrteční několikahodinové vyšetření v Bratislavě.

Nejmladší pacient v historii Slovenska, který podstoupil transplantaci srdce, si užívá rodinnou pohodu. Daří se mu totiž skvěle.

Poslední vyšetření potvrdilo, že jeho stav je výborný! Malý Florián si prošel testy na EKG, rozbor krve, ultrazvuk srdce a také mu byly změřeny tělesné funkce.

Pro jeho maminku Edinu (25) to však byl jeden z nejdelších dnů v životě. S Floriánem musela v Bratislavě podstoupit sérii náročných vyšetření a věděla, že pokud výsledky testů nebudou optimální, její syn bude muset zůstat několik dní v nemocnici. To se však nakonec nestalo.

"Jsem šťastná, že konečně je všechno v pořádku. Fofo nemusí zůstat v nemocnici. Pro jeho nemocné srdíčko sem si už dost vytrpěla," s dojetím odpovídala maminka Edina.

"Všechny vyšetření ukázaly, že srdíčko se velmi dobře chytlo. Chlapeček roste a nabírá hmotnost," říká s radostí lékařka Jana Pecníková.

Nové srdíčko dostal jako dvouměsíční a za tu dobu pořádně vyrostl. Váží už 7 kilo a měří 70 centimetrů.  Musí užívat až 12 druhů leků. Lékaři mu doporučili jíst více ovoce, aby posílil svůj imunitní systém.

Autor: cas.sk, val