Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka zemřela při porodu, táta zůstal se třemi syny!

Matka zemřela při porodu, táta zůstal s třemi syny!
14. ledna 2010 | 09:07

Romanu Bečkovi (38) se 22. března 2008 zhroutil sen o rodinném štěstí. Toho dne zemřela v litoměřické nemocnici jeho žena Vendula (†31) po porodu císařským řezem.

Pan Bečka zůstal sám na tři syny, Davida (15), Romana (14) a Míšu (22 měsíců). Ten porod maminky přežil. Rodina si ve středu celou tragédii opět připomněla. Před soudem v Litoměřicích se z ublížení na zdraví začal totiž zodpovídat lékař Otmar S. (47), který porod vedl.

Podle obžaloby způsobil ženě lékař při nešetrném vyjmutí plodu rozsáhlá zranění, která vedla k šokovému stavu. Následkem toho Vendula Bečková zemřela. Novorozeného Míšu se lékařům podařilo zachránit v poslední chvíli. Obžalovaný lékař ve středu u soudu řekl, že se vinen necítí. „Nemyslím si, že bych zvolil nešetrný způsob. Postupoval jsem standardně,“ uvedl.

On i jeho kolegové se ale shodli, že komplikace, které při porodu nastaly, nejsou obvyklé. Podle znaleckého posudku, který má Blesk k dispozici, chyboval ale jednoznačně Otmar S., a to v technice císařského řezu, při kterém došlo k závažnému poranění. Existuje ale i oponentní posudek, podle něhož lékař postupoval správně.

Vendula
Autor: Jana Ulrichová

Celé líčení ve středu sledoval i manžel Venduly Bečkové Roman, který zůstal sám se třemi syny. „O ty starší se starám sám, s Míšou mi pomáhá moje maminka. Bez ní bych to nezvládl. Je to pro nás všechny těžké, na ženu a maminku vzpomínáme každý den,“ řekl Blesku. Kvůli svědkům včetně znalce, kteří se ve středu omluvili, samosoudkyně hlavní líčení odročila.

Autor: Jana Ulrichová, jos