Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Syn (2) se topil, máma místo pomoci šla na net!

Millitary Mom napsala na Twitter, že její syn umírá
18. prosince 2009 | 10:22

Děs ze smrti syna a touha sedět na internetu a okamžitě informovat o neštěstí okolí se u třicetileté Američanky spojila v jedno!

Shellie žila se svými dvěma syny na Floridě. Její jednáctiletý klučina si v pondělí všiml, že jeho mladší bráška Bryson plave tváří dolů v rodinném bazénu. Okamžitě zavolal záchranáře. A co udělala Brysonova matka? V době, kdy se ho lékaři snažili oživit, Shellie Ross odeslala vzkaz svým známým na internetu: »Prosím, modlete se jako nikdy dříve, můj dvouletý syn spadl do bazénu«.

O pět hodin později, kdy byl Bryson prohlášen za mrtvého, zase napsala: »Na památku mého milionového dítěte« a nahrála snímky Brysona, které si tak okamžitě mohlo prohlédnout na pět tisíc jejích internetových známých.

Případ už má v rukou policie. První vyšetřování ukázalo, že v inkriminovanou dobu »matka« začala psát na Twitter minutu předtím, než její druhý syn zavolal na tísňovou linku.

Její akce vyvolala mezi uživateli Twitteru vlnu nesouhlasu. „Moje první reakce byla šokující a zároveň velmi smutná. Jak může někdo psát na internet o průběhu smrti dítětě? Nemohl jsem tomu uvěřit,“ odsoudil chování blogger Madison McGraw a jiný účastník diskuse se přidal: „Její syn možná mohl být naživu, kdyby s ním komunikovala tak jako s lidmi na Twitteru.“

TAKÉ MILUJETE INTERNET? A CO VAŠE DĚTI? NEZANEDBÁVÁTE JE?
CO SI O CELÉM PŘÍPADU Z FLORIDY MYSLÍTE? ŘEKNĚTE NÁM TO V DISKUZI NEBO NAPIŠTE SVŮJ PŘÍBĚH NA ONLINE@BLESK.CZ
Autor: pes, Petr Šour, INT