Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvojnásobná tragédie: Romeo a Julie skočili pod vlak

Ilustrační foto
9. prosince 2009 | 06:39

Příběh nešťastné lásky, která skončila tragicky, se odehrál o víkendu v Rakousku, kde dvojice ukončila život skokem pod vlak.

Na kolejích nejdříve našla smrt Bernadette K. (†14), která se trápila, že ji už nechce její milý Kevin Gstöttner (†19). O pouhé čtyři hodiny později se na kolejiště vydal i on. Opilý, s výčitkami svědomí. Zemřel na stejném místě jako Berni.

K tragédii došlo na malém rakouském nádraží ve Vöcklamarktu. V sobotu ve 22:13 zaznamenala policie tísňové volání: „Pomoc, nějaká dívka sedí na kolejích.“ Na její záchranu však bylo už příliš pozdě. Jen o minutu později přejel dívku, které blízcí neřekli jinak než Berni, vlak. V poslední chvíli se ji snažil zachránit také její bratr (16). Utíkal za ní, křičel, ať to nedělá. Ale z kolejí ji už nestačil strhnout. Když k sestře doběhl, byla mrtvá.

Čtyři hodiny poté se vydal k místu, kde dívka zemřela, i její vyvolený. Když Kevin zjistil, co kvůli němu Berni udělala, šel se opít. Ze zoufalství a plný výčitek pak z baru zamířil přímo na nádraží. Mrtvolu mladíka našel kolemjdoucí až druhý den ráno.

Naposledy se Berni a Kevin viděli v sobotu na vánočním trhu, kam společně vyrazili na punč. Kevin nastoupil vojenskou službu a o svoji mladičkou Bernadette už nejevil zájem. Poměrně hanlivě se vyjádřil i o jejím novém účesu, na který byla dívka pyšná. Berni už v minulosti měla psychické problémy, kvůli kterým navštěvovala odborníka. Rakouská média mladou dvojici přirovnávají k příběhu Romea a Julie od Williama Shakespeara. I tento pár mladých milenců si raději zvolil smrt, než život bez toho druhého.

Autor: INT, vk