Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jana: Opilec za volantem mě připravil o rodinu

Paní Janu u soudu zastupoval zmocněnec - zpívající právník Ivo Jahelka
10. listopadu 2009 | 05:00

Byl to okamžik a manželům ze Zlobic se obrátil život naruby. Viníkem je Karel R. (27) z Ratají. Na Velikonoční pondělí si dal 10 štamprlí a sedl za volant. Smetl paní Janu (46) i jejího manžela, kterého vezla na invalidním vozíku.

Soud včera Karla R. poslal na 4 roky do věznice s dozorem. Zranění manželé však dopadli daleko hůř. Tragédie je rozdělila.

Paní Jana byla plná energie a deset let se starala o manžela (50). Ten trpí roztroušenou sklerózou a je na vozíku. Jako každý den s ním tehdy vyjela odpoledne na procházku. Uviděla, jak se na ně řítí auto. Muž byl vymrštěn na střechu. Utrpěl těžké zranění. Paní Jana skončila s vozíkem na kapotě. Dopadla mnohem hůř. Utrpěla poranění hlavy, páteře, plic, přišla o více než metr střev. Bojovala o život. Vyhrála, ale zůstaly jí ochrnuté nohy. Viník se jí včera omluvil.

„Víte, to se nedá odpustit a zapomenout. Změnil nám život. Pečovala jsem o muže a najednou jsem na vozíku já. Nedokážu se o něj postarat, mám problémy sama se sebou,“ řekla Blesku slzící paní Jana. „O muže se stará tchyně. Děti (24 a 18) zatím žijí s ním. Já jsem dostala bezbariérový byt v Kroměříži. Zůstali jsme rozděleni. Já nyní od května rehabilituji v Hrabyni,“ řekla.

„Musela jsem začít naprosto od nuly. Jako dítě se učit pohnout rukou, otočit se. Je to neuvěřitelná dřina na několik let, možná celý život,“ pokračovala. Celá rodina ji podporuje. „To, co prožila a že přežila, je zázrak. Snad se stane i další a bude jednou chodit. Je velice silná a bojuje,“ konstatovala její sestra Miroslava (43).

Řidič Karel R. se omluvil. Pozdě.
Autor: Blesk - Slávka Červená

Řidič Karel R. se omluvil. Pozdě.

Poškozené fandí i její zmocněnec – zpívající právník Ivo Jahelka. „Je to neuvěřitelný příběh, ale tentokrát ne do mé písničkářské tvorby. Má smutný konec. Má můj obdiv, jak to zvládá. Tohle bylo první kolo. Pachatel byl potrestán. Následovat budou soudy o odškodnění,“ řekl Blesku Ivo Jahelka.

Autor: Slávka Červená
Klíčová slova: opilec, alkohol, jana
Diskuse ke článku
.