Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Soudila se tak dlouho, až zemřela!

Městský soud v Brně už loni v březnu rozhodl, že má Jitka Westfalová dostat skoro dva miliony
29. října 2009 | 05:00

Jitka Westfalová (†78) z Vranova u Brna půjčila své známé, v současnosti soudkyni v Brně, dva miliony korun. Jeden soud jí dal za pravdu, ale peníze stejně nedostala. Roky čekala na konečný verdikt. Marně! Už se ho nedočkala…

Peníze si od ní na konci 90. let půjčila její bývalá advokátka Hana Š. (47). „Měla jsem ji jako vlastní dceru, její holčičky jsem brala jako vnoučata,“ řekla před nedávnem Blesku Jitka Westfalová. „Víte, že se zastáváte osoby, která dluží státu miliony a přitom si bydlí v krásném domě a spokojeně si jezdí autem?“ komentovala to tehdy Blesku Hana Š. Ta je v současné době soudkyní brněnského městského soudu.

Hana Š., soudkyně Městského soudu v Brně, už nemá kvůli liknavosti soudů dluh komu vracet
Autor: Blesk - Michal Budík

Hana Š., soudkyně Městského soudu v Brně, už nemá kvůli liknavosti soudů dluh komu vracet

Ženy se naposledy setkaly tváří v tvář u Okresního soudu Brno-venkov. Bylo to v březnu roku 2008. Jitka Westfalová byla stranou žalující, Hana Š. žalovanou. Kolega soudce uložil Haně Š. povinnost dlužné peníze vrátit. Ta se ale proti rozsudku okamžitě odvolala. Případem se kvůli tomu měla začít zabývat vyšší instance – Krajský soud v moravské metropoli.

„Jste 267. v pořadí,“ stálo v úředním dopise, který Jitka Westfalová obdržela z krajského soudu o třináct měsíců později. Tedy v dubnu letošního roku. Z vyjádření mluvčí krajského soudu Miroslavy Sedláčkové vyplývá, že Jitka Westfalová by si na zahájení procesu musela počkat možná i roky.

Tolik času už ale neměla. Minulý týden ve čtvrtek zemřela.

Autor: Michal Budík