Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Unikátní svatba: Nevěsta 91, ženich 99!

26. října 2009 | 23:05

Svatba jako z románu! Zamilované pohledy i slzy štěstí. Nervozita před prvním manželským políbením. Nic na tomto všem neměnil fakt, že nevěstě a ženichovi je dohromady 190 let!

Ludmila Martináková (91) a Otto Erban (99) jsou od včerejška nejstarší snoubenci nejen v České republice, ale i na celém světě.

„Jsem rád, že se nám ten sen splnil. Moc jsem si přál, aby si mě Liduška vzala,“ svěřil se ženich, který žije s paní Ludmilou už 27 let, ale až nyní je napadlo uzavřít manželství. Před devíti měsíci opustili byt ve Vsetíně a nastěhovali se do Domova důchodců v Podlesí u Valašského Meziříčí. Tam je také včera místostarosta Valašského Meziříčí Jiří Pernický oddal.

„Jsem ráda, že je Otíček šťastný,“ smála se na manžela Ludmila. „Oba se na tu veselku strašně těšili. Už v sedm hodin ráno se ptali, kdy jim pomůžeme do svatebních šatů,“ řekla sestřička Květoslava Urbánková.

Mezi hosty byl kromě zdravotnického personálu i nejstarší syn ženicha Otto Erban (68) s rodinou. Z Povážské Bystrice přivezli dort ve tvaru srdce. „Bylo to pro nás velké překvapení. Moc jim to přeju,“ prohlásil muž, který nosí stejné jméno jako táta. Druhý syn ženicha zajistil svatební kytici.

„Je to nádhera paní Erbanová,“ šeptal po obřadu své ženě, kterou poprvé oslovil novým příjmením, ženich. „Škoda, že když už nemůžeme na svatební cestu, nezvládneme ani vycházku,“ povzdechla si novomanželka. Oba si slíbili, že si budou o veselce do noci povídat.


Nejstarší páry


Ludmila Martináková (91)
a Otto Erban (99) z Podlesí u
Valašského Meziříčí – 190 let


Harry Stevens (103) si 3.
prosince 1984 v Caravillu
v USA vzal Thelmu Lucasovou
(84) – 187 let


Minnie Munroová (102) si
31. května 1991 v Point Clare
v Austrálii vzala Dudeyho
Reida (83) – 185 let


Autor: Marie Machková, čad