Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Josie (8): Narodila se jako kluk!

Z Joeyho se stala Josie
15. října 2009 | 13:23

Josie Romero (8) vypadá jako všechny ostatní dívky jejího věku. Narodila se však jako chlapec Joey! Ve 4 letech svým rodičům poprvé řekla, že se cítí být dívkou.

Už když se malý Joey z americké Arizony naučil mluvit, tvrdil, že je vlastně holčičkou. Rodiče Venessia a Joseph ho však opravovali a říkali mu: "Ne, jsi chlapec."

Ve 4 letech už si ale Joey stál jasně na svém a tvrdil, že je skutečně dívkou. Miloval, když si mohl hrát se svou mladší sestřičkou a jejími hračkami. V 5 odmítal svůj krátký sestřih vlasů a v 6 byl diagnostikován jako transsexuál. Nedávno bylo jeho pohlaví změněno i úředně.

Otec Josie, který pracuje jako armádní technik, přiznal, že se se změnou pohlaví svého dítěte nejdříve nemohl smířit. "Mrzelo mě, že jsem ztratil syna. Když jsem ale pochopil okolnosti, uvědomil jsem si, že mám prostě dceru," řekl Joseph.

Z Joeyho se stala Josie
Autor: profimedia.cz

Josie v budoucnu dostane medikamenty, které jí utlumí projevy chlapeckého dospívání, a už chápe, že kvůli tomu, aby se stala skutečnou ženou, bude jednou potřeba zásahu chirurgů. "Jsem šťastná. Každý teď ví, že jsem dívka, a už nikdy víc nemusím předstírat, že jsem kluk," vesele tvrdí holčička.

Autor: INT, pal