Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nevidomí manželé Maškovi: Kačence pořídí sourozence!

30. srpna 2009 | 05:59

Když chtěli založit rodinu, všichni je od toho zrazovali. Neblázněte, jste nevidomí, výchovu dítěte nezvládnete, slýchali. Slepci Petr (34) a Monika (37) Maškovi ze Skutče se však odradit nedali a pořídili si Kačenku (1). A její výchovu zvládají v pohodě. Nyní jí chtějí pořídit sourozence!

Moc jim při tom pomáhá babička. „Ani jsme nepotřebovali rolničky, které jsme plánovali, že jí budeme dávat, až začne běhat. Ona je totiž tak ukecaná, že stále víme, kde je,“ prozradil Blesku s úsměvem Petr Mašek. Ale přesto dodal, že má v plánu naučit jednoho z jejich vodicích psů povel Sleduj. Kdyby se Kačenka chtěla někam schovat.



„A protože jsme to s naším sluníčkem zvládli dobře, rozhodli jsme se, že jí pořídíme sourozence. V listopadu by se nám mělo narodit druhé dítě,“ těší se na radostnou událost Monika Mašková.

Lékaři už tentokrát berou její těhotenství lépe než v prvním případě. „Přece jen vědí, že jsme to s Kačenkou zvládli. Až druhé dítě začne chodit, Kačenka nám s ním už pomůže,“ plánuje Monika Mašková.

Zatím se však mohou spolehnout na babičku. „Naštěstí se nám podařilo sehnat rodinný domek, kde bydlíme s rodiči. Babička nám tak s výchovou Kačenky pomáhá. Bez ní bychom to sice zvládli, ale bylo by to těžší,“ přiznal Petr Mašek.

Autor: Jaroslav Krčál
Diskuse ke článku
.