Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nestárnoucí Reese Witherspoon v obležení mladých milenců

14. září 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Je to tak! Filmů pro ženy v kinech moc není. Dnes se to  hemží superhrdiny v pláštěnkách, superschopnostmi, zázračnými štíty a kladivy, železnými obleky nebo invazemi mimozemských vetřelců. Romantika, láska a vztahy se vytrácejí. Kam se poděly snímky, které dojmou i pobaví? A žena v hlavní roli, o kterou se uchází víc mužů?

Naštěstí teď přichází do českých kin romantický film roku, komedie Který je ten pravý? s oscarovou hvězdou Reese Witherspoon v hlavní roli. Poznáváme ji jako ženu s dětmi, která opustila manžela a vrátila se do města, kde vyrůstala. Tady se po divoké oslavě ocitne v obležení mladších nápadníků a život se jí obrátí naruby. A do toho se její ex objeví ve dveřích s kufrem v ruce. O zábavu a zmatky najednou nebude nouze.

V dnešním filmovém světě je to neuvěřitelně osvěžující,“ říká slavná opravdová blondýnka a dodává: „Hlavním hrdinou filmu je žena, která má milostnou aféru s mladším mužem, což je dnes téměř nevídané. Scénář mě nadchl.“  

Mladí muži jsou bezprostřední, vášniví, okouzlující a vidí přitažlivou ženu. Takovou, jakou se ona sama už ani necítí být. A jejich zájem jí znovu připomene, co má na sobě ráda. „Všichni jsme do ní vlastně trochu zamilovaní, protože je to prostě Reese Witherspoon a do té se podle mě nedá nezamilovat,“ říká představitel jednoho z mladých nápadníků Jon Rudnitsky.

Roli ženy, která začíná v životě znovu a vůbec se toho nebojí, zvládla herečka na jedničku. „Nestárnoucí, neodolatelná, v nejlepší formě, prostě skvělá“. To jsou ohlasy na její výkon.  

Režisérka filmu pak ocenila, že Reese Witherspoon nechtěla být ve filmu mladší, ale taková, jaká je. „Ve filmu je hodně legrace a některé vtipy jsou právě na úkor hlavní postavy Alice. Reese se k nim postavila doopravdy čelem. Chtěla, aby film působil opravdově, a svou postavu přijala takovou, jaká je.“

Romantická komedie Který je ten pravý? je v kinech od 14. září.

Související články