Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

6 věcí, které se musíte naučit od hrdinek romantických novel: Změní vám život!

  • ...
    19. října 2016 | 06:00

    Někdo je zatracuje, protože jsou jen plytkým odvarem skutečné literatury. Ovšem v moderních románech pro ženy najdete víc než omdlévající hrdinky, které se bojí vyjádřit vlastní názor, najdete v nich taky ženy, které ztělesňují sílu, odvahu a inteligenci. Proč si z nich nevzít příklad?

  • Dávají víru v to, že život můžeme změnit

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nevím, proč bychom se měly my ženy stydět za to, že prostě čas od času otevřeme román pro ženy. Bez ohledu na to, jaké vzdělání máme, tyhle knížky jednak odvádějí od reality, jednak nám dávají víru v to, že život může vypadat jinak. Jak říká psycholožka Debra Hollandová: je to kvůli tomu, že hlavní hrdinky v těchto knihách zápasí se stejnými problémy v životě jako my, nejsou dokonalé, a přesto nakonec najdou štěstí a lásku. Co se tedy můžeme od těchto romantických hrdinek naučit?

  • Buďte sama sebou

    ...
    Autor: Shutterstock

    I když se může zdát, že většina románových hrdinek neustále něco předstírá, aby něčeho dosáhly (třeba muže svých snů), ve finále zjistí, že jediný způsob, jak to získat, je zůstat sama sebou. Pokrok a úspěch taky závisí na ochotě sebepoznání. Dokud budete věřit sama v sebe, nikdy nebudete litovat. Diana Cosby, autorka historických bestsellerů o ženách, říká: "Chcete-li změnit práci nebo cokoli jiného, je pravděpodobné, že se vám to podaří, když budete věřit sama sobě."

  • Naslouchejte svým instinktům

    ...
    Autor: Shutterstock

    Autorka romantických novel Lenore Edwards ve svých románech popisuje ženy, které v životě hodně dokázaly, ale musely pro to něco udělat. A to i naslouchat svému nitru. „To není žádná romantika, za kterou bychom se měly stydět. Naopak, nikdy nedovolte svému srdci, instinktům a taky tomu zvláštnímu šimrání uvnitř vašeho břicha, aby byly zticha,“ říká autorka. Takže se občas zastavte a naslouchejte svým instinktům, a když se nebudete umět rozhodnout – ať už v zaměstnání nebo ve vztahu – dejte na intuici. Ta vám dá většinou tu nejlepší odpověď.

  • Nikdy se nevzdávejte

    ...
    Autor: Shutterstock

    Váš reálný život je stejně jako ten románový a smyšlený také plný překážek, které musíte překonávat. Rozdíl je v tom, že romantické romány vždy končí nadějí. Vzhledem k tomu, že hrdinky vašich oblíbených knih čelí výzvám, a to i divokým a odlišným od těch vašich, vidíte, že jdou tvrdě proti nim a snaží se jim čelit co nejúspěšněji. Jejich hledání lepší cesty vás může inspirovat k vlastnímu hledání nových řešení vašich tíživých problémů a třeba i k odvaze riskovat.

  • Svůj život můžete změnit

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nebuďte zbytečně ustrašená a nebojte se udělat krok jinam. Ano, hlavní hrdinky romantických románů nesedí v koutě a nečekají, až jim někdo něco pošle shůry. Nebo ne dlouho a rozhodně nečekají na poslední kapitolu. Co se od nich můžete naučit? Třeba to, že můžete zakopnout, udělat chybu (a někdy ne jednu), ale že je vždycky důvod vstát a jít dál. Možná budete muset některé další kroky přehodnotit, ale to vás posune výš. Vždycky můžete změnit situaci a odlepit se ode dna – ať už jde o toxické přátelství, vztah nebo zaměstnání.

  • Žádný princ na bílém koni nepřijede

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ve starých románech obvykle ve správný čas přicválali princové na bílém koni, aby zachránili hlavní hrdinku. Dnešní románové hrdinky už na žádného podobného zachránce nečekají a spoléhají se samy na sebe. Ano, to je další skvělé ponaučení pro život. Nečekejte, až někdo přijde a vytáhne vás z bryndy, jediný, kdo vás může zachránit, jste vy sama!

  • Sexuální potřeby jsou ve vašich rukou

    Autor: Shutterstock.com

    Co si budeme povídat, velkou část romantických novel pro ženy tvoří, samozřejmě, sex. Hodně dvoření, nadbíhání, flirtování a milování je přání a sen většiny žen i v reálném životě. Inspirujte se hrdinkami románů pro ženy, vezměte do svých rukou i vlastní sexuální život a zajistěte si, aby byly všechny vaše potřeby splněny i v ložnici. Přečtěte si nějakou zajímavou erotickou kapitolu a zakomponujte ji do intimních chvil s vaším partnerem.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.