Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak chytře randit s chlapem, který ještě není rozvedený? A možná ani nebude

  • ...
    28. září 2016 | 06:00

    Velmi časté dilema mnoha žen. Chodí s mužem, který už nežije se svou manželkou. Nebo to aspoň tvrdí. Ale stále není rozvedený. Ať už je to, jak chce, v tomhle trojúhelníku jsou dvě ženy a jeden muž. Co je dobré v tomto případě vědět, abyste se správně rozhodla?

  • Manželské trojúhelníky bývají nestabilní a nejisté

    ...
    Autor: Shutterstock

    V tomto trojúhelníku to bývá tak, že jsou dvě ženy připoutány nějakým způsobem k jednomu muži. A většinou se neznají. Samozřejmě, může nastat situace, kdy obě ženy o sobě vědí, možná byly kdysi dokonce i kamarádky, ovšem výsledek je stejný: mají vztah ke stejnému člověku. Tyhle flexibilní trojúhelníkové vztahy jsou ale podle odborníků v podstatě velmi nestabilní a výsledky jsou nejen nepředvídatelné, ale často i katastrofální. Existuje totiž mnoho faktorů, které mohou mít vliv na tenhle trojúhelník.

  • Když je muž...

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Berte ohled na čas, který uplynul od doby, kdy se ten váš chlap separoval od své manželky. Separace totiž nemusí být jednoznačná. Páry velmi často procházejí krizemi a někdy se prostě od sebe vzdálí. Muž je ve smutku a taky možná vzteklý a zranitelný, takže hledá dočasný únik. A hledá ho v jiné ženě. Lidé se v nestabilních situacích často rozhodují nerozumně a úplně jinak, než by se rozhodli za delší dobu. Muž, který je dočasně mimo manželský vztah, může hledat „jen“ podporu a validaci, nic jiného. Samozřejmě, v případě, že pár žil odděleně delší dobu a učinil několik pokusů o opětovné spojení, a přesto se nepodařilo manželství zachránit, je možné, že to s vámi myslí vážně.

  • Čeho byste si měla být vědoma

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je spousta manželských vztahů, které řeší mnoho problémů, prožívají nejrůznější konflikty, takže někdy jako jediné východisko vidí separaci. Ovšem velmi často se stává, že i po separaci nedokážou manželé žít jeden bez druhého. I když si najdou v době „přestávky“ jiného partnera, stále se cítí být spojováni se svou minulostí, kamarády, dětmi, financemi a hlubokými emocemi, které nelze jen tak vymazat. Když zjistí, že se vlastně pořád potřebují, mají i motivaci zkusit to znova, bez ohledu na nové partnery. Muži dost často přelétnou na čas jinam, aby si po nějaké době uvědomili, že vlastně nic nového nehledají a nechtějí.

  • Nevěra jako červená kontrolka

    ...
    Autor: Shutterstock

    Randíte s chlapem, který je ženatý, slibuje vám, že se rozvede, ale stále se k ničemu nemá? No, kdybyste se zeptala jeho manželky, možná byste se dozvěděla překvapivé informace o tom, že právě tenhle chlap, kterého považujete za "pana Dokonalého", má aférky a nevěry na denním pořádku a patří to k jeho způsobu života. Muži, kteří nejsou nikdy spokojeni s jednou ženou, nebudou pravděpodobně spokojeni ani s vámi, byť jste určitě skvělá. Chování těchto mužů se jen málokdy změní. Myslet si, že ho změníte, je největší chyba. Ano, jste zamilovaná a máte pocit, že bez něj nebudete celá. Co ale za pár let, až se tak trochu okoukáte a on si najde jinou? Zase a dokola. Existuje samozřejmě výjimka – muži, kteří mají dlouhodobé paralelní vztahy. Angažují se naprosto stejně v obou, a pokud jeden z nich skončí, pravděpodobně skončí i ten druhý.

  • Muži, kteří to myslí vážně

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ne všichni ženáči, kteří si najdou jinou partnerku, musí být nutně zloduši. Jejich současný vztah je opravdu špatný, necítí se v něm dobře a zůstávají v něm pouze z loajality k osobě, kterou kdysi milovali. Mají potřebu jít dál s někým novým, mají aktuální a hluboké potřeby, ale zažívají vnitřní konflikt, protože nechtějí zranit ženu, se kterou žili v manželství. Tito muži sice vědí, že chtějí skutečně ten krok udělat, ovšem pokud začne předčasně nějaký nový vztah, může se stát, že se muž bude cítit v pasti a nedopadne to dobře.

  • Na co si dát pozor, pokud randíte s ženáčem

    ...
    Autor: Shutterstock

    1. Na muže, který útočí na svou stále aktuální manželku, hovoří o ní ve zlém a říká o ní, jak byla špatná.

    2. Na muže, který pořád a dlouho neví, jak se má rozhodnout.

    3. Na jakékoli sliby, které muž nikdy ve finále nesplní.

    4. Je fajn vědět, jak fungoval jeho předchozí vztah. Řešili svoje problémy? Mluvili o nich? Chodili na párovou terapii? I to vám naznačí, jak se asi bude chovat v novém vztahu. 

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.