Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

10 věcí, které děti rozvádějících se rodičů nesnášejí

  • ...
    8. září 2016 | 06:00

    Pokud procházíte rozvodem nebo jste se právě rozvedli, pak to je pro vás určitě stresující. Někdy je těžké nechat emoce na uzdě a dělat opravdu jen to, co je nejlepší pro děti. Víte, co si děti opravdu, ale opravdu nepřejí, abyste dělali?

  • Nechceme být vaším messengerem

    ....
    Autor: Shutterstock.com

    Někdy je to pro nás pěkná fuška, zvláště když začnou rodiče mezi sebou válčit a odmítnou spolu komunikovat. Mami, tati, jsme jen děti a pořád dospíváme a vyvíjíme se. Spoustě věcí ještě nerozumíme, takže od nás neočekávejte, že zvládneme dospěláckou konverzaci.

  • Nechtějte, abychom kritizovali toho druhého

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nesnášíme, když se mezi sebou pomlouváte a chcete, abychom s vámi souhlasili. Oba jste naši rodiče a milujeme vás stejně, takže nechceme reagovat na urážky směřující k tomu druhému.

  • Nemluvte před námi o majetku a penězích

    ...
    Autor: Shutterstock

    Když jste byli spolu a šťastní, taky nás finance nezajímaly. Takže to nechceme poslouchat ani teď, když se rozvádíte! Jsme ještě děti, takže v některých ohledech jsme nezralé, spousta věcí nás nezajímá a finance k tomu patří.

  • Nechceme dělat špiona

    ...
    Autor: Shutterstock

    Asi jste v pokušení požádat nás, abychom se stali detektivem a říkali, co se děje v nové domácnosti toho druhého. Pokud vás to zajímá, neměli jste se rozvádět. Je to pro nás nepříjemné, abyste z nás dolovali informace! Kromě toho, když vám něco prozradíme, budete na 100 % reagovat negativně, tak to po nás nechtějte.

  • Nechtějte, abychom si vybrali jednoho z vás

    ...
    Autor: Shutterstock

    Proč máme ten pocit, že musíme zvolit mezi dvěma světy a dát přednost mámě, nebo tátovi? Je to nesmírný tlak, který na nás vyvíjíte, abychom učinili správné rozhodnutí. Vždyť moc dobře víte, že nejraději bychom byli s vámi oběma. Nechceme volit, nechceme se cítit provinile!

  • Neukazujte nám vaše nové partnery

    ...
    Autor: Shutterstock

    Aspoň na začátku ne, pochopte to. Zvláště když si myslíme, že on nebo ona byli důvodem vašeho rozchodu. Váš nový milostný život nás nezajímá a vidět vás v objetí s někým, kdo není máma (nebo táta), je pro nás nepříjemné.

  • Nelíbí se nám, když se vyhýbáte rodinným událostem

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jistě, chápeme, že v jedné místnosti spolu s tím, koho tak nesnášíte, nechcete pobývat, ale zkuste pochopit, že důležité oslavy chceme strávit s vámi oběma. Kromě toho, oslavy a životní mezníky nejsou o vás, ale o nás. Tak to vydržte.

  • Nechtějte po nás, abychom vás utěšovali

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je nám líto, že se trápíte, ale není náš úkol, abychom vás utěšovali a dodávali vám sílu. Navíc to není zdravé používat nás jako primární zdroj emocionální podpory. Moc si přejeme, abyste se z toho vyhrabali a vyplnili sami tu mezeru, kterou najednou ve svém životě máte.

  • Nesnažte se nás mít jen sami pro sebe

    ...
    Autor: Shutterstock

    I když nežijeme všichni dohromady, neznamená to, že by ten druhý rodič, který žije jinde, neměl zůstat v kontaktu. Co když se nám něco přihodí? Nebo budeme ve vážném nebezpečí? I ten druhý má přece právo o nás vědět!

  • Neodmítejte odbornou pomoc, když to nezvládáte

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ze všeho nejvíc si přejeme, abyste byli šťastní. A i když bychom si přáli, abyste se k sobě vrátili, víme, že to nejde. Odpusťte tomu druhému, potlačte hněv a naučte se jít zase dopředu. Třeba vám pomůže nějaký odborník.

     

Autor: aši
Klíčová slova:  láska a vztahy, rodiče, rozvod, děti, rozvedení
Diskuse ke článku
.