Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Koučka: Cesta ke spokojenosti by měla vést přes naše srdce

Petra Jarošová
22. dubna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Cítíte se být skutečně dokonalou? Podle osobní koučky Petry Jarošové tkví tajemství spokojenosti a dokonalosti žen v odstranění všech starých zranění a přijetí sebe sama. Projekt značky Figaro spokojenajsidokonala.cz by měl ženám pomoci uvědomit si, že nemusí zvládat všechny životní role bez chybičky, ale radovat se z drobných každodenních radostí.

 

Kdo je Petra Jarošová?

Od roku 2013 je majitelkou značky Dáma v nouzi, kde poskytuje možnost přímé spolupráce při osobním rozvoji žen, kde se specializuje na partnerské vztahy. Práci s lidmi se věnuje od roku 2005, kdy byla 7 let trenérkou a koučkou obchodníků americké chemické firmy.

Zkuste to jinak

 „Většina žen si myslí, že když budou mít dost věcí a vlastností, které jsou nějakým způsobem měřitelné: dost peněz a dost volného času, aby si je užily, muže, který je dostatečně miluje, váhu, která odpovídá módním požadavkům doby, atraktivní vzhled, schopnost zvládnout toho víc, než jiné ženy, vysoké IQ.. Že tak získají něco, co měřitelné není: lásku, pocit štěstí, dokonalosti a spokojenosti. Proto skrze vnější atributy se ženy snaží získat a prožít kvality, které jsou ve skutečnosti nadčasovým principem všech lidských bytostí. Ani současná konzumní společnost nám v tom moc nepomáhá, protože se nám snaží vnutit, že díky vnějším věcem získáme nějaký ucelený prožitek v sami sobě. Jenže ono to tak nefunguje, a důkazem je spousta nešťastných, či materiálně zabezpečených, ale pocitem prázdnoty a nenaplnění trápících se žen.“

Jak z toho ven?

Cesta ke spokojenosti by měla vést přes naše srdce. Mít odvahu podívat se do něj, nalézt všechna stará zranění a vyléčit je. Jakmile se odstraní staré blokády, začnou v ženě postupně zářit přirozeně obsažené kvality, které ji zcela naplní.

Fakt, že můj život je dokonalý právě takový, jaký je, vede nejprve skrze prožitek autentického přijetí a akceptace sebe sama. Žena, která má přirozeně pozitivní vztah k sobě, svému ženství, mateřství, potom tyto vlastnosti žije svým specifickým způsobem, aniž by se přizpůsobovala aktuálním trendům a očekáváním. Taková žena je velmi milující partnerkou, kamarádkou, matkou, kolegyní. Vyjadřuje vnitřní sílu a moudrost, a nepotřebuje žádná vnější ubezpečení a potvrzování. Zeptejte se samy sebe, zda směr, kterým se Váš život ubírá je ten, který vás opravdu těší, zda by nešlo něco ve vašem životě změnit. Nemusí to být změny zásadní, život se skládá z drobných potěšení a radostí, které jsou kořením každého dne.“

Více informací na www.spokojenajsidokonala.cz