Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zařizují si nevěsty svatby "svépomocí", nebo potřebují svatební salóny, koordinátory a svatební agentury?

12. března 2014 | 12:00
Prezentace klienta |

Zajímá vás trend v zařizování svatby, a zda se dnes zařizují spíše svatby na klíč, či se šetří a svatba je zařízena "svépomocí"? Několika budoucích nevěst jsme na svatebních veletrzích v Praze a Brně postupně pokládali jednoduché otázky.

První otázka zněla, zda je čeká svatba na klíč zařízená od svatební agentury, nebo zda si zařizují svatby sami.

Prakticky 99% odpovědí se vždy stočilo k rozpočtu. Samozřejmě, že by si každá nevěsta přála, aby byla její svatba na klíč zařízena od svatební agentury, nebo alespoň zkušené koordinátorky. To byla odpověď první. Pak ale přišla řeč na rozpočet svatby. Dnes většina nevěst bude šetřit kde se dá. Na každé nevěstě je rozhodnutí, zda jí stačí svatba zařízená svépomocí, nebo právě od svatební agentury. Nechceme mluvit do zařizování svatby. Kolik názorů, tolik odpovědí... Pouze doporučujeme alespoň minimální investici jak časovou, tak finanční do porady se svatebními koordinátorkou. Co nás však potěšilo je skutečnost, že svatební salóny a půjčovny svatebních šatů utrží své a vypadá to, že zde by se letos nemělo až tolik šetřit.

Autor: www.vseprosvatby.cz

A tam směřovala i naše druhá otázka. Oslovují vás svatební salóny a půjčovny svatebních šatů dostatečně svou nabídkou a službami?

Opět možných odpovědí na naši otázku byl dostatek, ovšem jeden typ mezi nimi převažoval. Svatební salóny musí nabízet dostatečně široký sortiment a svatební šaty od známých návrhářů jakou je např. Vera Wang. Pak jsou dostatečným lákadlem snad pro každou nevěstu. Taková svatební agentura nebo salón má předem vyhráno a konkurenční náskok. Málokdo si totiž uvědomuje, že na to, aby budoucí nevěsta našla své vysněné svatební šaty "oběhá" klidně všechny salóny ve městě a okolí.

Autor: www.vseprosvatby.cz

Poslední otázka se točila přípravy svatby, obřadu a svatební hostiny. Kolik osob by jste si pozvala na svatební obřad a kolik jich pojme tabule u svatební hostiny?

Odpověď na tuto otázku byla stručná a jednoznačná. Za redakci našeho svatebního serveru Vše Pro Svatby.cz mohu říci, že u tohoto bodu nevěsty sledují svatební trendy. Stalo se již běžnou záležitostí, že svatba má svou formální a neformální část. Tou formální je svatební obřad a svatební hostina. Tyto záležitosti se budou odehrávat v úzkém rodinném kruhu. Naproti tomu v plánování svatby se svatební oslavou, garden party, cateringem a svatebním fotografem je již počítáno s přáteli a známými. A je jedno zda proběhne svatba v penzionu s krásnou zahradou, nebo lesním hotelu, popř. bude svatební hostina v restauraci s překrásným výhledem. Důležité je, že si nevěsty a ženichové užijí své svatby do sytosti.

Autor: www.vseprosvatby.cz

Zdá se, že budoucí nevěsty při plánování své svatby sledují dostatečně svatební trendy a zvyklosti. Jedinné slabé místo každé dokonalé svatby je rozpočet. To však je námět na jiný článek, který by nám dokázal říci, proč tomu tak je. Co je snad nejlepší, si s někým o svatbě podiskutovat. K tomu může posloužit např. fórum http://www.vseprosvatby.cz/forum/