Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Laskání tváře vám přinese rozkoš

23. září 2008 | 09:05

Něžné hlazení partnera po tváři bychom mohli připodobnit k prvnímu seznámení. Laskání tváře navíc patří k projevům intimity, lze je pojímat přímo jako kouzelné dotýkání.

Deset minut pro každého vás určitě oba příjemně naladí.

1. Zvolte si, kdo začne. Pokud muž, nechť se pohodlně usadí a opře si záda. Partnerka mu položí hlavu do klína. Muž položí obě dlaně partnerce na tvář. Vnímejte teplo. Partnerka si může oči zavřít, vy je mějte otevřené. Zajeďte jí prsty do vlasů. Pohybujte se pomalu, něžně. Pročesávejte jí vlasy svými prsty, vnímejte, jak vás vlasy hladí po prstech, jak vám zajíždějí až za nehty.

2. Přesuňte se na čelo. Přejeďte jí prstem po každičké vrásce na čele.

3. Přejíždějte jí po obočí směrem od očních koutků do stran. Nikam nespěchejte, dotýkejte se jí prsty jako peříčky. Pohlaďte ji po řasách. Dotýkejte se jí tak, abyste ze svého počínání měl potěšení především vy.

4. Palci a ukazováčky přejíždějte partnerce nejdříve po lícních kostech, poté se zaměřte na boční části nosu. Snažte se na partnerčinu tvář pohlížet jako na neznámý předmět, který s velkým zájmem poprvé poznáváte. Stane-li se vám, že vaše mysl začne putovat kamsi daleko, okamžitě zpomalte a snažte se vrátit zpátky do přítomnosti. Soustřeďte se jen a jen na milovanou bytost, kterou právě vašimi doteky ujišťujete o své lásce a blízkosti. Velký pozor dávejte na příliš rychlé pohyby prstů. Ty ostatně bývají také nejčastější chybou.

5. Přejeďte partnerce po ušním lalůčku, jako byste se chtěli seznámit s tvarem jejího ucha. Samozřejmě vám nedoporučujeme, abyste ji šimral v uchu, tím byste ženě mohl nadobro pokazit dojem z laskání. Pro ženy dodáváme, že by bylo dobré, kdyby se zaměřily na oblast, kde muži rostou vousy. Soustřeďte se na pokožku a její citlivost. Rozdíl mezi jemnou oblastí na tvářích a bradou bývá velký.

6. Nyní přejeďte partnerce po rtech. Někdo zcela automaticky při doteku rtů pootevře ústa. Nezasunujte však prsty mezi rty, i kdyby vás to sebevíc lákalo. Na závěr laskání opět ženě zakryjte tvář oběma dlaněmi, poté je pomalu odklopte.

7. Rozlučte se spojením obou dlaní, tedy takzvaným pozdravem srdce. Nyní se můžete podělit o své zážitky z této ryze intimní chvilky. Povídejte si o rychlosti a tlaku pohybu, abyste měli vodítko pro příští akt laskání. Nezapomeňte si vzájemně sdělit, kterou část jste si užili nejvíce, na kterém místě mohl partner zůstat delší dobu a která místečka opominul. Neobávejte se prozradit svá přání - právě jste totiž prožili akt plný souznění...

TIP REDAKCE

Vyzkoušejte si sebelaskání tváře

Vyhraďte si pro sebe dostatek času, zapalte si svíčku a posaďte se před zrcadlo. Stáváte se jak příjemcem, tak poskytovatelem masáže. Dívejte se na sebe, dýchejte, nezapomeňte na pozdrav srdce. Začněte se hladit. Vnímejte, jak se pokožka opájí dotekovými vjemy, snažte se vnímat pouze sebe samé, a nalaďte se na své tělo, na svou mysl. Chcete-li, zavřete oči, soustřeďte se pouze na doteky. Pojímejte sebelaskání jako projev lásky vůči sobě samým.

K sebelaskání obličeje můžete použít i štěteček.
Autor: z knihy Erotická masáž (nakladatelství Metafora)

Autor: z knihy Erotická masáž (nakladatelství Metafora)
Klíčová slova: zdraví;sex;laskání;
Související články