Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

7 důvodů, proč nemáte sex s partnerem tak často, jak byste mohla

  • Existují důvody, které nám zabraňují v sexuálním životě
    13. srpna 2015 | 06:00

    Milujete ho, obdivujete ho, jste spolu šťastni. Když jste spolu v posteli, je to fajn. Jenže kdy ono to naposledy bylo? Máte pocit, že sex se z vašeho života vytrácí? Chtěla byste se s partnerem milovat častěji? Možná vám brání některé z následujících věcí. Zjistěte, co vám brání mít častěji sex!

  • Nechodíte spolu spát

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Ve filmech to funguje příkladně. Oba přicházejí v nočních úborech do postele a ukládají se. Když mají hezký vztah, obejmou se a začnou se líbat. Když chce scenárista vyjádřit nepohodu, nechá jednoho významně zhasnout lampičku a otočit se k druhému zády. Realita je ovšem trochu jinde – čím dál tím více párů chodí do postele v různou dobu. Jeden dohání večer práci na počítači, druhý musí jít spát brzy, protože ráno vstává. Není divu, že pak se prostor pro společné intimní chvíle zmenšuje. Nemusíte zrovna plánovat sex od deseti do půl jedenácté. Zkuste jen chodit do postele společně a sledujte, co to udělá.
  • Technologie

    Neustálé zvonění telefonu je pěkně otravné
    Autor: profimedia.cz
    Televize, tablet, chytrý mobil – to jsou nejen žrouti času, ale podle výzkumů jsou to i žrouti sexu. Páry, které mají v ložnici televizi, mají podle výzkumů až o polovinu méně sexu než ty, které si ji v ložnici odpustí. S narůstajícím věkem ten rozdíl ještě stoupá. Chytré přístroje jsou také žrouti pozornosti. To, že s někým mluvíte a on si u toho kontroluje e-maily, již není výjimkou. Podle nedávného průzkumu z USA plných 12 procent žen občas použije telefon i při sexu – a rozhodně to není kvůli pořizování rajcovních fotek!
  • Minimum společného času

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Když se zamyslíte nad tím, kolik času strávíte jen se svým partnerem – sami spolu – vyjde vám nejspíš žalostné číslo. Mnohem více času trávíte s kolegy v práci, s přáteli, s dětmi, v dopravních prostředcích, na nákupech a podobně. Práce na směny nebo v jiném rytmu než "od osmi do pěti" vše ještě zhoršuje. Do toho ještě člověk potřebuje být občas taky sám. Kam v takovém rytmu života vměstnat sex? Zkuste si plánovat nejen dovolenou, návštěvy rodičů a srazy s kamarádkami, ale i čas se svým partnerem.
  • Stihnout co nejvíc

    sex
    Autor: shutterstock
    Kvalita života, aktivní trávení volného času, potřeba se neustále zdokonalovat a pracovat na sobě. To jsou hesla dnešní doby, a kdo jde jen na procházku do lesa, pomalu si připadá, že promarňuje drahocenný čas. Musí to alespoň pojmenovat jako "aerobní aktivitu na čerstvém vzduchu". Snaha stihnout co nejvíc kroužků s dětmi, zážitků, kultury a další potravy duše a těla nás vede k totálnímu vyčerpání: z neustálého přebíhání z dětské party na nákup, zpátky a pak na jógu se člověku večer chce jediné: zalézt do postele sám a užívat si klidu. Trochu zvolnit se rozhodně vyplatí.
  • Bohatý společenský život

    Vyberte si pro masturbaci místo, které vám nejvíce vyhovuje. Třeba ve vaně můžete svou ruku skrýt.
    Autor: Shutterstock.com
    Přátelé a rodina jsou jistě pilíře vaší spokojenosti, není dobré je ale opečovávat na úkor partnerského vztahu. Pokud si na dva dny v týdnu naplánujete sraz s kamarádkami, další dva dny nemá volno zase on a o víkendu jedete k jedněm či druhým rodičům, něco ve vašem životě chybí: večer, který trávíte jeden s druhým. Nemusíte hned otevírat lahev a v koupelně rozsvěcet svíčky na vaně. Zkuste začít tím, že spolu třeba kouknete na seriál, a pak si můžete třeba jen povídat. Třeba se po chvilce přesunete komunikovat jinam.
  • Nemoc

    ..
    Autor: shutterstock
    Nechuť k sexu může být příznakem některých onemocnění, například deprese. Poruchy erekce a snížení libida mohou mít různé příčiny. Pokud máte pocit, že když už na akt dojde, vaše prožitky nejsou takové, jaké by mohly být, poraďte se o tom s odborníkem.
  • Nuda

    Zkoušet nové polohy je zábava
    Autor: shutterstock
    Přemýšlíte, jestli si pustíte ještě další díl oblíbeného seriálu, nebo jestli přijmete nabídku svého partnera k radovánkám – a pro seriál hraje vše? Nevíte, jak bude pokračovat, kdežto pohyby svého drahého znáte zpaměti. Co bych taky chtěla, po patnácti letech soužití, řeknete si a pouštíte televizi. Ve skutečnosti ale po letech soužití můžete chtít mnohem víc. Nepřichází to ovšem samo a jednoduše jako emoce televizních hrdinů. Je potřeba si o svých přáních a představách s druhým promluvit a některé otestovat. Jen díky tomu si můžete najít to správné koření vašeho sexuálního života.

Autor: is
Diskuse ke článku
.