Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaký je nejlepší den na sex? Čtvrtek! A jaký na lásku? Středa!

Víte, jaký je nejlepší den pro nalezení nového partnera a který den je nejvhodnější pro narození dítěte?
30. července 2012 | 18:58

Ne každý den v týdnu se hodí pro sex tolik jako čtvrtek a pro nacházení lásky a vzplanutí citů tak jako středa. Podle londýnských expertů specializujících se na organizační psychologii to prý vychází z biorytmů člověka i chodu společnosti a každý den v týdnu je podle nich nejvhodnější pro jinou aktivitu.


Pondělí

Na začátku týdne – v pondělí – by se lidé měli vyhýbat kupříkladu všem zátěžím a stresům. Podle zdravotnických studií totiž v pondělí umírá o 20 procent více lidí na infarkt srdce. A to jednak proto, že se vracíme do práce po prohýřeném víkendu, ale dostavuje se také nával povinností a pracovního stresu. Proto se pondělí nejvíce hodí pro meditaci, relaxaci, odpočinek a nenáročný sport.

Úterý

Nejlepší pro sestavení pracovních úkolů je úterý, kdy jsme nejproduktivnější. V tento den dominanci přebírá levá část mozku – racionální – a jsme nejlépe připraveni pro rutinu a světské povinnosti.

Středa

Ve středu je dobré si hledat lásku, stanovit první rande. Má to výhodu i proto, že si člověk může po prvním rande dát ve čtvrtek pauzu a v pátek – na začátku víkendu – vyrazit na rande druhé. Když naopak první rande za moc nestojí, do pátku se dá domluvit s přáteli na večírku či jízdě po klubech pro zlepšení nálady. Ve středu jsou také šéfové nejochotnější zvyšovat platy.

Čtvrtek

Ve čtvrtek je ideální čas pro sex. Maxima dosáhly stresové hormony – zvláště kortizol stimulující vylučování pohlavních hormonů. Nejlepší je sex po ránu, kdy je hladina testosteronu u mužů a estrogenu u žen asi pětkrát vyšší.

Pátek

V pátek se ideálně přestává s kouřením, protože o víkendu se lépe zvládají první návaly abstinenčních příznaků. A navíc jsou naše síly a odhodlání první dny nejsilnější. Rozhodně není dobré dělat v pátek velké plány a brát si předsevzetí, protože je psychika jinak unavená.

Sobota

V sobotu je nejlepší porodit dítě, neboť sobotní zrozenci jsou velmi úspěšní, mezi slavnými politiky je nejvíce těch, kteří se narodili právě v sobotu.

Neděle

V neděli je nejlepší si pospat a pak vyrazit na oběd do restaurace či ke známým. Rozhodně se vyplatí nevařit, protože příprava nedělního oběda je velmi stresující a navíc kazí dojem z konce víkendu. Snazší je po jídle umýt nádobí, než ztratit dopoledne vařením.

diář
Autor: Profimedia.cz

Autor: Famous.cz, Kema