Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 snadných tipů, aby vaše společná dovolená neskončila rozvodem

  • 27. července 2016 | 06:00

    Pokud vyrážíte na úplně první společnou dovolenou, je na čase se na ni trochu psychicky připravit. I když jste spolu ale už nějaký ten pátek, nikdy není na škodu připomenout si, čeho se na dovolené vyvarovat. Jinak riskujete, že se nevrátíte odpočatí a plní hezkých vzpomínek, ale pořádně nabroušení a rozhádaní.

  • Mávněte rukou

    Autor: shutterstock.com

    No a co, tak jste doma zapomněla knihu, na letišti jste si spálila jazyk horkou kávou a tlačí vás žabky. Něco přehlédněte, co jde, to prakticky vyřešte a hlavně počítejte do deseti, než se začnete hroutit nebo rozčilovat. Jste na dovolené, tak neřešte!

  • Buďte drzá

    Autor: shutterstock.com

    Pokud se vám po hotelovém pokoji prochází štěnice a slunečník na pláži leží těsně vedle haldy odpadků, v klidu, slušně, ale rázně se postavte za svá práva. Jednak si to zasloužíte, jednak pak váš partner uvidí, že jste ochotná se za společnou dovolenou bít jako lvice.

  • Nemluvte

    Autor: shutterstock.com

    Společně odpočívat, společně sportovat, společně se bavit. Jasně, přesně takhle jste si společnou dovolenou představovala. Ale podle Moniky Čermínové ze seznamovací agentury Náhoda je důležité si uvědomit, že na dovolené jste i za sebe. „Není nutné si neustále povídat, není nutné vést nepřetržitou konverzaci. Když s vámi protějšek několik minut nemluví a třeba si čte nebo prostě jen nehnutě leží, neznamená to, že už vás nemá rád. Jen chce mít chvilku klid, protože on taky přijel odpočívat,“ popisuje zásadní pravidlo Monika.

  • Sobeckost výhodou

    Autor: shutterstock.com

    Jestli se on chce projít v horách a vy toužíte po plavbě na lodi, nechte ho jít a sama si jděte zaplavat. Každý ať si udělá svůj den. Podle toho, po čem touží. Večer u vína pak můžete své zážitky hezky probrat.

  • Překvapujte

    Autor: shutterstock.com

    I po dvaceti letech manželství je fajn nacházet nové věci. Překvapte partnera sexy prádlem, masáží zad, romantickou večeří... Prostě čímkoli, co běžně neděláte.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.