Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 rituálů v ložnici, které vám mohou zachránit manželství

  • I když jste unaveni na sex, dejte si alespoň pusu na dobrou noc
    20. května 2016 | 06:00

    Červené erotické prádlo a svádění partnera? Nebo se naopak nechat dobývat jím? Rituály v ložnici, které vám mohou zachránit manželství a zlepšit sex, jsou daleko prostší! Podívejte se na ně!

  • Zkuste chodit do postele společně

    Podle toho jak blízko k sobě ležíte, zda se tulíte nebo se k sobě obracíte zády, je dá posoudit, jaký máte vztah
    Autor: shutterstock
    Je to jen drobnost, ale podle řady terapeutů i jedna z nejlepších věcí, které můžete pro svůj vztah i sex udělat. Čím déle trvá doba, kdy chodíte spát odděleně, tím větší odcizení to pro vztah může znamenat. Naopak společné chvíle před spaním, které nemusí nutně znamenat sex, jsou pro vztah velice cenné.

  • Telefonům vstup zakázán

    Vliv moderních technologií na partnerské vztahy je obrovský. Zkuste s jejich pomocí zachránit vaše partnerství!
    Autor: Shutterstock.com
    Neustálá přítomnost mobilu v ruce dokáže být pro partnera pěkně otravná, a to nejen v posteli. Čím dál tím více lidí hovoří s druhými a u toho zároveň kontroluje e-maily, odpovídá na vzkazy nebo alespoň čistí paměť. Zkuste na to myslet a vědomě si zvolte čas, kdy budete bez smartphonu. Chvíle v ložnici by k tomu měly rozhodně patřit. Vaše první ranní myšlenky a poslední slova před spaním by měly patřit partnerovi, nikoliv přístroji. A argument, že na mobilu máte budík? To se dá určitě vyřešit nákupem jiného, jednoduchého přístroje.
  • Dejte sbohem i televizi

    Sex
    Autor: shutterstock
    Ani televize není dobrý společník do ložnice. Bývá nejen často terčem dohadů ("já chci spát, ty to máš sice potichu, ale i tak mě to ruší!"), ale bývá i příčinou toho, že dva spolu na sebe v posteli jaksi nemají čas. Veškerou elektroniku byste měli minimálně 30 minut před usnutím odložit. Takzvané modré světlo z obrazovek má totiž špatný vliv i na kvalitu spánku.
  • Obejměte se na dobrou noc

    Poloha "lžiček" svědčí o dobře fungujícím vztahu
    Autor: Profimedia.cz
    Přitulte se, opřete si o něj hlavu, pohlaďte ho. Pouhý dotyk řekne víc než celé věty. I když jste oba příliš unavení na sex, sdílejte blízkost a užijte si, že jste to právě vy dva, kteří k sobě můžou navzájem do intimní zóny. A dejte si pusu na dobrou noc.
  • Vyžeňte děti do jejich postelí

    ...
    Autor: Shutterstock
    I když jsou tak roztomilé – obzvlášť když spinkají a nic po vás nechtějí – patří do své vlastní postele. Možná chtějí usínat ve vaší velké posteli, možná si i vy rádi s nimi ve své posteli čtete a povídáte. Na noc ale patří do svých postýlek. Naučte je, že rodiče mají právo na čas jen pro sebe.

Autor: is
Diskuse ke článku
.