Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rozvod očima mužů: Které věci je zaskočí nejvíce?

  • Dohodli jsme se, že se rozvedeme. Tak proč mne její kamarádky tak nesnáší?
    6. dubna 2016 | 06:00

    Důsledky některých rozhodnutí přijdou rychle a rychle také zmizí. Některé si s sebou nesete hodně dlouho. Jako je tomu třeba v případě rozvodu. Jsou věci, které vám dopředu nikdo neřekne. Obzvlášť když jste chlap a neprobíráte důsledky svých rozhodnutí s kamarády horem dolem. Které věci kolem rozvodu muže zaskočí?

  • Že je lidi začnou nenávidět

    s
    Autor: profimedia.cz
    Možná to byl on, kdo se chtěl rozvést. Možná ona a možná to byli také oba. Někteří z vašich přátel zvládnou být nestranní, ale určitě se najdou ti, kteří celou záležitost uvidí jen z perspektivy toho druhého. "Úplně mě zaskočilo, kolik jejích kamarádek a známých mě fakt nenávidí," říká dnes již sedm let rozvedený čtyřicetiletý Petr. "Brali jsme se docela brzo a po čase jsme zjistili, že každý z nás v životě míří někam jinam. Oba jsme si ještě během manželství prožili nějaké aférky. Neměli jsme děti, všechno proběhlo docela v pohodě. O to víc jsem byl překvapen, že řada jejích i našich společných známých se ke mně začala chovat, jako bych vraždil malá koťátka. Po čase to pochopitelně přešlo, ale ten divný pocit ve mně pořád zůstává," říká Petr.
  • Že nemůžou být celý den v teplákách

    ...
    Autor: shutterstock.com
    "Když máte holku, můžete klidně chodit celý den neupravený, vzít si své oblíbené, i když trochu jeté triko a každému je to jedno," říká se smíchem devětadvacetiletý Mirek, který se rozvedl po roce manželství. "Když jste sám, notabene po rozvodu, a nejste jako ze škatulky, hned si vysloužíte soucitné pohledy: no jo, chudák, je úplně hotovej, totálně na dně, už to vzdal."

  • Že jejich nejlepší kámoši budou postavy z hororů

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    I když si člověk rozvod přeje a je to pro něj jediné řešení situace, je to přece jen jedna z nejtěžších životních situací. Prázdno, které přijde s odchodem partnerky, je potřeba nějak zaplnit. "Koukal jsem na sport, na filmy, na YouTube. Samozřejmě jsem byl z celé situace v háji, a tak se mi postupně začaly líbit horory, kde to každý šťastně zamilovaný pubertální pár schytá od masového vraha," říká Karel, který se rozváděl před třemi lety.
  • Že kalendář neošidí

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    A ještě jedna věc Karla zaskočila: "Začal jsem se strašně dojímat. U reklam, kde děti milují své tatínky a dávají jim čokolády do kufru. U roztomilých koťátek, u netopýřích mláďátek, kterým zemřela matka. No, pobrečel jsem si a jsem dost rád, že mě u toho nikdo neviděl."
  • Snílek
    Autor: Shutterstock.com
    Pro mnoho mužů je rozvod impulzem k novému životu, přesněji řečeno k životu před životem. Byvší manžel je zase svobodný, je zase otevřený možnostem, a tak je čas omladit styl, účes, zábavu, přítelkyně... Jenže i když se vrátí mentálně, tělo neošálí. Mezi mladými je sice sranda, ale ty kocoviny rozhodně nerozchodí tak rychle. Jít dvakrát v týdnu za sebou večer do hospody? Možná s velkým sebezapřením, i tak si ale okolí všimne, že v deset začne zívat...

    Zajímají vás čtyři nejhorší ranní návyky?

Autor: is
Klíčová slova:  láska a vztahy, rozvod, přátelé, smutek
Diskuse ke článku
.