Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čím jsme starší, tím víc je potřebujeme: 5 důvodů, proč si vážit svých kamarádek

  • Opravdová kamarádka vás nenechá ve štychu, ani když vás složí chřipka
    4. března 2016 | 06:00

    Dobré kamarádky se s pokročilejším věkem stávají tak trochu nedostatkovým zbožím. Aby ne, postupně totiž o ně v životě spíš přicházíme. Některé se odstěhovaly, s jinými jsme si tak trochu přestaly rozumět a nové vůbec není jednoduché najít. To má několik důvodů: čím jsme starší, tím jsme kritičtější k sobě i druhým. A také se jen tak někomu neotevřeme – a bez toho to úplně nejde. Proč potřebujeme kamarádky?

  • Problémy řeší už jen tím, že nás poslouchají

    Autor: Shutterstock
    S kamarádkami si můžeme o svých problémech jen tak povídat a nemusíme je nutně řešit. Tím se ovšem dokážeme zbavit napětí a problémy se najednou nejeví tak dramaticky. Kamarádka vyslechne, kamarádka neradí a nemá potřebu radit a řešit. Navíc – on si to člověk při vyprávění hezky sesumíruje a to řešení tak nějak vyplyne.

  • Kdo jiný vyslechne našich 16 000 slov za den?

    Jděte se projít s kamarádkou!
    Autor: Shutterstock.com
    Tohle už spočítali vědci dávno: ženy řeknou denně mnohem víc slov než muži. Pochopitelně jejich příjemce není výhradně jen náš partner, i tak by na něj ale bez kamarádek zbyla poměrně podstatná část tohoto břemene. Většina mužů je šťastná, že jim naše kamarádky v tomto směru uleví.

  • Můžeme jim říct víc než partnerovi

    Před svojí nejlepší kamarádkou se nestydíme téměř za nic.
    Autor: Shutterstock.com
    A navíc – kamarádce v klidu řekneme, kolik stály ty nové boty. Řekneme jí, co nás doma štve a co – nebo spíš kdo – se nám tak trochu tajně líbí. Leckdy se s ní i víc nasmějeme a s každou kamarádkou něčemu jinému. A to je v pořádku, žádný partner tohle všechno zvládnout prostě nemůže.

  • Jsou nám útěchou

    Být empatické je třeba.
    Autor: Profimedia.cz
    Dost často jsou to právě kamarádky, které dokážou poslouchat naše stesky pořád dokola. Obzvlášť pokud se náš neutěšený stav týká našeho partnera. Krize v soužití přicházejí a v tu chvíli je rameno kámošky a rychlé dolití skleničky to, o co se můžeme opřít. Navíc – i kamarádky mají své problémy, a když ne přímo ony, tak mají vždycky po ruce historku nějaké své známé, která je na tom ještě hůř než my. Což je – přiznejme si – někdy dost potřeba slyšet. Pomůže i zjištění, že v tom prostě nejsme samy. Což nejsme!

  • Jsou nám inspirací

    ženy spolu pečou
    Autor: Shutterstock.com
    Kromě útěchy a podpory nám dokážou poskytnout i spoustu zajímavých a inspirativních informací – o sobě, o svém životě, ale taky o životech druhých, které pak společně můžeme hezky zdrbnout.

    Zajímá vás 7 věcí, které žena na partnerovi nezmění, ale přitom by strašně chtěla?

Autor: is
Klíčová slova:  láska a vztahy, kamarádka, přátelství
Diskuse ke článku
.