Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co si muži přejí, aby ženy věděly, ale nechtějí si o to říkat? Dejte jim to k Vánocům!

  • Co přibalit partnerovi pod stromeček, aby byl šťastný?
    16. prosince 2015 | 06:00

    Je spousta věcí, které mužům dělají dobře a o které si řeknou. Pak jsou ale takové, o které se jim úplně říkat nechce. Možná mají pocit, že by ztratili kousek ze své mužnosti, protože společnost od nich přece očekává něco jiného. Možná mají pocit, že je to jasné, že to přece víte. Ale dost často to taky nedokážou sami definovat, jen jim to dělá dobře. Co přibalit partnerovi k tradičním ponožkám a knize?

  • Porozumění

    Vztahy
    Autor: shutterstock
    Čas nám plyne jinak, vzkazují muži ženám a po mnoho generací to jasně dokládají. Zatímco my čekáme telefonát po prvním rande do dvou dnů, oni si po týdnu vzpomenou a vlastně jim to nepřijde tak pozdě. Šli na jedno, a kdyby "náhodou něco", tak slíbili zavolat – ale pořád to bylo v pohodě, a najednou se podívali na hodinky a bylo tak pozdě, že už nás nechtěli rušit. Šli s dítětem jen na malou procházku, a netušili, že bude "mít takovej hlad". Dělají to téměř všichni. Smiřme se s tím konečně a všechny jejich časové údaje násobme specifickou konstantou, abychom se tak nějak přibližně dohodli.
  • Pochopení

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    O zábavě má každý z nás jinou představu a rozhodně do ní pro muže nespadá nakupování. Nespadá ani do kategorie "kvalitní trávení volného času". To, že většina z nich by raději v obchodním domě šla do kina, nás nepřekvapí. Koneckonců někdy bychom tam zašly rády místo týdenního nákupu i my. Řada mužů ale nakupování potravin i oblečení přirovnává k domácím pracím, a tak by místo něj raději luxovala. Vlastně – proč to nezkusit?
  • Prostor

    Vztahy
    Autor: shutterstock
    Obecně se má za to, že zamilované osoby spolu budou chtít trávit co nejvíce času. Možná to fungovalo v prvních měsících vztahu, kdy se jeden druhého nemohl nabažit. Později ale většina z nás potřebuje i čas jen pro sebe. Nebo pro své kamarády. Pokud si chce jen číst, koukat na sport, zevlovat nebo se bavit bez vašeho dozoru, neznamená to, že už vás nemá rád.
  • Péči

    Vyberte si pro masturbaci místo, které vám nejvíce vyhovuje. Třeba ve vaně můžete svou ruku skrýt.
    Autor: Shutterstock.com
    Na druhou stranu jsou chvíle, kdy vás opravdu chce mít co nejblíže. I když se tradiční uspořádání soužití "živitel a ochránkyně domácího štěstí" mění a málokdo nahlas řekne, že chce mít doma hlavně strážkyni teplého krbu, muži potřebují mít domov a péči. A tu péči tedy zdůrazněme. Není třeba na to nijak speciálně poukazovat, ale je fajn všimnout si, kdy potřebují podpořit, tak trochu politovat a ujistit, že to nemají jednoduché. Ale pochopitelně tak nějak nenápadně a s patřičným respektem, abychom z nich zase neudělaly příliš velké chudáčky! To snad jedině ve chvíli, kdy jsou nemocní a skutečně, ale skutečně trpí. V této jediné chvíli jsou snad schopni o patřičnou péči i požádat.
  • Svádění

    Účinnou prevencí proti HPV virům, a tedy případě i rakovině děložního čípku, je ochrana při sexu a minimální promiskuita.
    Autor: Shutterstock.com
    A co ho vždycky potěší, je, když mu dáte najevo, jak moc je pro vás sexy. A jak moc chcete, aby s vámi byl hned teď. A to jak prostřednictvím libovolné komunikační technologie, tak i tváří v tvář.
  • Řízení rodiny a vztahu

    žena muž kočka
    Autor: Shutterstock
    Většina mužů podle výzkumů od partnerky (především tedy od manželky) očekává, že bude mít pod palcem vše týkající se chodu rodiny. Ne že by se muži nechtěli podílet na výchově svých potomků. Je to společensky žádoucí, některé muže to i baví, ale "ocuď pocuď". Hlavní management nechť zůstane na ženě, a to často i ve chvíli, kdy je na rodičovské dovolené s dítětem otec. Ten šéfuje po nějaký čas, později ovšem starosti typu "kam ho udat o prázdninách" většinou zůstanou ženě.
  • Podporu

    žena, muž
    Autor: Shutterstock
    I když ví, že problematice nových součástek do stroje u něj v práci nerozumíte, někdy potřebuje ujištění: ty to zvládneš. Věřím ti. Ty na to máš. Je to vlastně podobné, jako když on řekne: sluší ti to. Taky víme, že nám ty šaty jsou trochu těsnější, ale za prvé  "třeba si toho nevšiml" a za druhé "proč si tím kazit radost"?

Autor: is
Diskuse ke článku
.