Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nechte mne péct a uklízet! Miluji Vánoce i tu dřinu kolem nich!

  • Deset druhů cukroví? Já to prostě peču ráda!
    6. prosince 2015 | 06:00

    Taky vás štvou ty věčné nářky nad tím, jak je advent hektický? A rady, že se máme vykašlat na uklízení a pečení a raději jít s kamarádkami na svařák a místo dárků si společně zazpívat? Člověk aby se pomalu bál přiznat, že ho pečení deseti druhů cukroví prostě baví. A že velký úklid je sice náročný, ale má radost, když je doma po dlouhé době zase všechno hezké? Nebojte, nejste v tom samy! Co všechno si nemáte nechat znechutit, ať si ostatní říkají cokoliv?

  • Peču jako s babičkou

    Když linecké hnětete moc dlouho, už ho nezachráníte.
    Autor: Shutterstock.com
    "Vyrůstala jsem v jedné domácnosti s babičkou z máminy strany. Vždycky s mamkou pekly na Vánoce deset druhů cukroví, a ještě dort," vypráví jednačtyřicetiletá Irena. "Jako malá jsem to měla ráda. Pak jsem měla děti a v jistou chvíli mi to přišlo až moc a zbytečné. Ale teď se k tomu zase vracím. Přijde mi, že pokračuji v naší rodinné tradici. Myslím u toho na prarodiče a možná to zní trochu divně, ale já prostě cítím, že i tímhle jsou tady vlastně trochu s námi."

    Jestli i vy milujete pečení cukroví a nedáte na něj dopustit, co takhle zkusit štěstí a přihlásit se s těmi nejlepšími kousky do soutěže Nej cukroví? Ve hře jsou ceny za sto tisíc korun! Přihlášení je jednoduché, stačí ZDE nahrát fotografii.

  • Čisté je prostě hezké

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    "Všude slýchám, ať neuklízím a pořídím si hospodyni," říká pětatřicetiletá Andrea. Ne že by ji úklid nějak extrémně bavil. I peníze na výpomoc před Vánoci by dala dohromady. "Nějak jsem si ale ještě nezvykla na představu, že se mou špínou bude probírat třetí osoba. Manžel už vůbec ne. A tak dělám velký úklid před Vánocemi já. A každý rok mám po těch hodinách na kolenou na parketách a na štaflích u oken nakonec fakt dobrý pocit. Jednou za čas se prostě vygruntovat musí a ty Vánoce mě k tomu alespoň donutí."
  • Miluju nakupování

    Užijte si magické Vánoce v souladu se vašim znamením zvěrokruhu
    Autor: profimedia.cz
    Ačkoliv se obchody, tržnice a nákupní centra před Vánoci několikanásobně plní, jsou lidé, kterým davy nevadí. "Strašně ráda vybírám dárky. Některé kupuji třeba už v říjnu. Mám diář, do kterého si přes rok píšu tipy – co by se komu hodilo, co kdo má rád. A většinou ani nejsou drahé, to mi na nich přijde nejlepší," vypráví šestadvacetiletá Markéta. "Třeba ségra má ráda kartáček na zuby, který stojí přes stovku. Sama by si ho nikdy nekoupila, ale pod stromečkem z něj bude mít šílenou radost. Tak mám u Terky napsáno: kartáček," popisuje Markéta.
  • Výzdobu nevynechám

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Sedmatřicetiletá Jaroslava miluje zdobit byt. "Každý rok projdu několik zahradnictví a dívám se na barvy ozdob, svíčky, dekorace. A pak vezmu doma obrovskou krabici a vyzdobím si to tak jako každý rok," směje se. K tomu peče, uklízí, shání dárky, poslouchá koledy. "Ležet u televize a pít u toho víno mne nikdy nijak neoslovovalo ani nebavilo. Vždycky u toho alespoň luštím křížovku nebo žehlím. Takže já si domácnost připravím na Vánoce ráda, i když je toho hodně. Na druhou stranu – zahrada je zazimovaná, takže čas je."

    Každý prožíváme advent jinak. Někdo s hospodyní doma a s kamarády na svařáku, jiný s mopem a hadříkem na okna. Ale nikde není řečeno, že ani jeden si neprožije Vánoce šťastné a pokojné.

Klíčová slova:  vánoce, advent, výzdoba, práce, úklid, pohoda
Diskuse ke článku
.