Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

7 věcí, za které se nikdy neomlouvejte!

  • Myslíte někdy jen na sebe? Tak si to užijte, tak to má být.
    25. října 2015 | 06:00

    Kolikrát jste dnes řekla někomu pardon? A opravdu to bylo nutné, byla chyba na vaší straně? Nebo se předem omlouváte za to, na co máte právo, ale ostatní to tak nevnímají? Samozřejmě pokud uděláte chybu, je omluva na místě. Často ale své pardon říkáme úplně zbytečně. Přečtěte si, za co se rozhodně omlouvat nemusíte. Jen pak budete žít svůj život, a ne ten, který si pro vás představují ostatní.

  • Když se vám něco povede

    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Tvrdě pracujete a dostanete odměnu. Váš kolega, který se nepředře, nedostane nic. "Sorry, nechápu to, proč zrovna já?" řeknou mnozí z nás. Proč? Jen proto, aby ho potěšili? Uklidnili? Aby od něj měli klid a on si myslel, že je to jen věc náhody? Někteří z nás se ještě stále stydí za to, že se jim něco povedlo. Neradi si přiznávají, že o úspěch stáli a mnoho pro něj udělali. Nechte to plavat, nemyslete na ostatní a plody své práce si užijte. Závistivci vás stejně za zády zdrbnou, i když se jim omluvíte.
  • Že vám to nesluší

    rozmazaná řasenka na víčkách
    Autor: Shutterstock.com
    Každá z nás to jistě jednou řekla: pardon, ale já mám dnes šílený vlasy, mám stejný kalhoty jako včera, nestihla jsem se namalovat... No a? Není vaší povinností se každé ráno upravovat do podoby slečny z titulky módního časopisu. Kdo chce a bez hodinky s kufříkem malovátek by nevyrazil ani vyvenčit psa, ať si to užije. Kdo se chce místo toho ráno prospat, ať si to užije také. Jak vypadáte a jak se přitom cítíte, je jen a jen vaše věc.
  • Když do vás někdo vrazí

    Pusťte svého muže do hospody. Budete šťastnější. Oba dva.
    Autor: Shutterstock.com
    Znáte to: někdo se prodírá zcela bezohledně davem do autobusu nebo v restauraci k baru, nabere vás jako kanadský obránce u mantinelu, ale jste to vy, kdo z úst vypustí: pardon, pardon. Zdá se, že je to něco jako podmíněný reflex. Nemusíte se pochopitelně na toho člověka hned obořit nebo mu sprostě vynadat. Ale svou omluvou mu to ulehčujete a jeho chování vlastně legitimizujete.
  • Že jste daly najevo emoce

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pozor – to neplatí pro situace, kdy jste dala najevo své emoce PŘEHNANĚ nebo naprosto NEADEKVÁTNĚ. Ale když vás rozčílí kolega, který neustále něco slibuje, a neplní, neomlouvejte se za to, že mu vynadáte. Máte právo se zlobit, máte právo brečet, když potřebujete, máte právo se smát.
  • Že jste nezavolaly kamarádce

    Nejlepším červeným vínem z oblasti Čech je Rulandské modré, celkovým vítězem se ale stalo Rulandské šedé
    Autor: profimedia.cz
    Chcete jít na skleničku s Janou, máte náladu bavit se s ní. Ale většinou s vámi chodí i Zdena. Na Zdeninu upovídanost náladu nemáte, ale zase když se to dozví, bude naštvaná... Je úplně jedno, jestli jen nemáte náladu na kamarádku nebo se nechcete stýkat s lidmi, kteří při každé návštěvě u vás doma udělají šílený nepořádek a nedokážou odejít včas. Vy máte právo rozhodovat o tom, s kým budete trávit čas. Holky, už to, konečně, pochopte: ne vždycky musíme být všechny všude!
  • Že myslíte na sebe

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Do výplaty zbývá pár dní a vy víte jedno: buď si tu masáž dopřejete a pak se bude muset uskrovnit celá rodina, nebo si ji odpustíte a rodina se bude mít báječně. Kdybyste si to koupila, nebude to od vás sobecké? Upřímně: kolikrát jste se už rozhodla ve svůj prospěch? Myslet čas od času na své potřeby je naprosto v pořádku.
  • Omluva za to, za co už jste se omluvily

    Mezi dvaceti a třiceti lety je žena v nejproduktivnějším věku.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud uděláte chybu, a tu udělá každý z nás, je omluva na místě. Pak už se v tom ale nehrabejte a nevracejte se k tomu. Chyby nás posouvají dál – budou stále součástí naší minulosti, ale rozhodně neznamenají, že za nic nestojíme v přítomnosti.

Autor: is
Diskuse ke článku
.